GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Çeler: “İktidar ortakları ve yeni oluşumlar, halkın siyasete güvenini yerle bir etti”

-Mine İçsel

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, yaklaşan 23 Ocak Erken Seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“İnsanlar bazı şeylerin değişmesi gerektiğinin farkında” diyen Çeler, yaşanacak seçim sürecinin önceki seçimlerden çok daha farklı olacağını belirtti.

“Hepimize tokat gibi vuracak”

İnsanların siyaset kurumuna oldukça tepkili olduğunu ifade eden Çeler, bunun sebebinin hükümet edenlerin ve yeni oluşumların, insanlara tutamayacağı sözler vermiş olması olduğunu dile getirerek; “Bunlar bu seçimde hepimize tokat gibi vuracaktı” dedi.

“Gerçekçi olmak zorundayız”

“Hepimiz gerçekçi olmak zorundayız. Gerçekçi ve yapıcı söylemlerle halkın karşısına çıkmalıyız” diyen Çeler, halkın umudunun tükendiğini ve bu tükenmişliğin ülkeyi çok daha kötü noktaya götüreceğini söyledi.

Solda birlik konusu

Solda birlik söylemleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çeler, birliğin seçim ittifakı noktası için geç kalındığını belirtti. “Halk sol partilere bir seçimlik bile olsa destek verse, sol hükümetin oluşmasına destek olacaktır” diyen Çeler, ülkedeki mevcut seçim stiliyle ittifaka girilmesinin küçük partileri yıpratacağını ifade ederek;  “Şuanki seçim stiliyle ittifaka girilirse küçük partiler büyük partilerle birleşmek istemez. Bencilce yapı mevcuttur çünkü. Doğru zeminle doğru sürede ittifaklar oluşabilir ama şuanda mümkün değildir. Biz ittifakı Meclis’te sağlayabiliriz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu