KıbrısManşet

Çeler: Meclis bugünde, yarında, sonraki gün de açılmayacak

Yaklaşık 4 saattir açılması beklenen Meclis Genel Kurulu'nda ümitsiz bekleyiş devam ediyor.

Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Zeki Çeler, Meclis’in “açılacak mı?, açılmayacak mı?” sorularını ve hükümet içindeki nisap sorununu Gıynık mikrofonlarına değerlendirdi.

Dün Başbakan Ersan Saner’in Meclis’te bir sorun olmayacağını ve açılacağını açıklamalarını hatırlatarak açıklamalarına başlayan Çeler, “Bugün geldik ancak hükümeti destekleyen vekil sayısı 26’yı bulmadığı için biz de nisaba destek vermedik. Çünkü artık memleket dönüm noktasında ve köprünün sonuna gelindi. Bu saatten sonra artık hükümet erken seçim tarihini daha erkene çekeceğini açıkladığında ancak meclise gireriz. Çünkü bu hükümetin bu beceriksizliğine, bizim içeriye girip nisabı sağlamasına yardımcı olmamızı kimse bizden beklemesin” şeklindeki açıklamaları ile Toplumcu Demokrasi Partisi’nin de erken seçim tarihi belirlenene kadar Meclis nisabına desteğinin olmadığını aktardı.

“CUMHURBAŞKANI’NIN YA GEZME İSTEĞİ AĞIR BASTI YA DA HÜKÜMETE GAREZİ VAR”

Meclis Genel Kurulu’nun bugün açılmayacağını ifade eden Çeler, “Meclis bugün açılmayacak, yarında, bir sonraki gün de açılmayacak. Sanırım Cumhurbaşkanı’nın ya gezme isteği ağır bastı ya da şuandaki hükümete ve Başbakan’a garezi var ki bugün yurtdışında. Cumhurbaşkanı olmayınca Meclis Başkanı Meclis’i açamıyor, Meclis Başkan Yardımcısı da muhalefetten olduğu için siyasi, bir mazereti belirtti” şeklinde konuşarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Meclis açılış gününde yurtdışında olmasını eleştirdi.

“HÜKÜMETİN HATALARINA ORTAK OLMAYACAĞIZ; HATALARINI KABUL ETSİNLER”

“Siyaset siyasettir ifadelerine yer vererek, muhalefetin her Meclis oturumuna destek vermesinin mecburi olmadığına dikkat çekerek, “Meclis’i açmamakta bir siyasettir. Şuanda bu hükümetin yapmış olduğu icraatlerden memnun değiliz, hatalı ve başarısızlar. Hükümetin bu hatalarına biz de ortak olmak istemiyoruz, bu yüzden de muhalefet olarak Meclis’i açmıyoruz. Hatalarını kabul edip, erken seçime gitsinler” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu