KıbrısManşetSiyaset

Çeler: UBP-HP hükümetine çok mu para geldi

Sigorta emeklilerini önümüzdeki ay ödemekte zorluk çekileceğini ifade eden Zeki Çeler, Aralık ayını ödeyecek prim miktarının yeteri kadar olmadığını söyledi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler, Kıbrıs Genç TV’de Mustafa Alkan’ın sunduğu ‘Er Meydanı’ adlı programa konuk oldu.

“SİGORTA EMEKLİLERİNİ ÖNÜMÜZDEKİ AY ÖDEMEK İÇİN ZORLUK ÇEKİLECEK”

Sigorta emeklilerini önümüzdeki ay ödemekte zorluk çekileceğini ifade eden Zeki Çeler, Aralık ayını ödeyecek prim miktarının yeteri kadar olmadığını söyledi.

Sosyal sigortaların ödemekle olduğu emekliler ve sosyal sigorta çalışanlarının her ay 168 milyon civarı bir ödemesi olduğunu anımsatan Çeler, “Bu ay ödeme yapıldı. Ancak Aralık ayını ödeyecek prim miktarı yeteri kadar yok. Sosyal sigortalar geçmişte batırılmamış olmasaydı, bugün çok daha farklı noktada olurdu. Sadece aktif olan çalışanların primlerinden toplanan para emeklileri ödemek için kullanılır. Şimdi o primler yeteri kadar toplanamıyor. Ekonomi bitti” dedi.

“YERLİ İSTİHDAMI DESTEKLEME FONU’NDAKİ PARA TÜKETİLDİ… İÇERİDE TAŞ ÇATLASIN 20 MİLYON TL VARDIR”

Sosyal sigortaların, İstihdam Destek Merkezi Fonu’ndan yıllardır uygulanan teşviklerle ayakta durduğunu ifade eden Çeler, Yerli İstihdamı Destekleme Fonu’ndaki 350 milyon TL civarındaki paranın tüketildiğini belirterek, “Sigortalara, prim toplayamadığı için iki defa aktarım yapıldı. Şimdi içeride taş çatlasın 20 milyon TL ya var ya yoktur” diye konuştu.

Çeler, “Aralık ayında bırakın 13’üncü maaşları, normal maaş ödemek için bile ciddi bir borçlanmaya gidilecektir” dedi.

Mustafa Akıncı’nın ve ona yakın kişilerin yeni parti kuracağı iddialarının sorulması üzerine iddiaları yalanlayan Çeler, “Bunlar boş dedikodulardır” diye vurguladı.

“UBP-HP HÜKÜMETİNE ÇOK MU PARA GELDİ?”

4’lü koalisyon kurulursa, Türkiye’den kaynak akışının gelip gelmeyeceği sorusuna ilişkin ise Çeler, “Geçmişteki 4’lü koalisyonda kaynak akışı zaten yoktu. Zor topuz bir şeyler geldi. Biz ‘kendi ayaklarımız üzerinde nasıl durabiliriz, onu tartışalım’ dedik ve tam 120 maddelik kısa vadede nasıl içeriden para sağlanabilir diye maddeler üzerinde tartışırken ansızın hükümetten gittik. UBP-HP hükümetine çok mu para geldi? Seçimlerde dağıtıldığı iddia edilen paralar, UBP-HP hükümetinde halkın iyiliği için gönderilen paralardan daha fazladır” yanıtını verdi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN LAF ATMA

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu GIYNIK Gazetesi aracılığıyla Zeki Çeler’e yanıt verdi. “Emekliler ödendi haberiniz yok mu” diye Soran Sucuoğlu’nun yorumu şu şekilde:

Diğer Haberler

Başa dön tuşu