KıbrısManşet

Çeler’den hükümete animasyonlu öneri

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, herkesin hükümete önerilerde bulunduğunu ancak dinlemedikleri için bugün bu raddeye gelindiğine dikkat çekti.

Meyil Avcan

Ülkemizde artan yerel kovid-19 vakaları nedeniyle bugün olağanüstü toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüde konuşan TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, şunları aktardı:

“TDP partisi bugün hükümette olsa ne yapacaktı onunla ilgili bir animasyon video atıyorum. Bu süreçte yapılan çalışmayı anlattığınızda bir adım görmedik. Söz uçar, yazı kalır derler. Ben direk görüntüsünü yolluyorum. Karantinaysa karantina, ev izolasyonuysa ev izolasyonu yapılacaktı. Parti gözetmeksizin verilen önerileri uygulasaydınız şu an bu raddede olmayacaktık. Her şey yolunda olacaktı. Günü gurtaracayık diye geleceği yaktık! Ülkedeki çalışma yaşamında geçmişten gelen kayıt dışı çalışma için verilen mücadele geçtiğimiz bir yılda gerilediği için bir konuyu dile getirmek isterim. Bugün kayıt dışı çalışan bir kişi pozitif olduğunu söylerken çalıştığı iş yerini söyler mi? Söylemez. Ekonomik şartlardan ve denetimsizlik nedeniyle iç bulaş yayıldıkça yayılır. Bu da sağlığa vurulan bir sektedir. Biz özellikle toplum hazır disiplinine girmişken, doğru yola doğru adım atmışken ve izin almayan ve ihtiyacı olmayan kişilerin sokağa çıkmaması sonucu vakalar sıfırlandı. Hazırlanan videodaki maddeleri hazırlamış olsaydınız, bugün bu kaosun içinde bulunmamış olacaktık.”

“ALA GUDURU GİRİŞLERİN BİZİ GETİRDİĞİ NOKTA ORTADADIR”

“Biz bir hükümetik, devletik. Başta kendi vatandaşlarımız olmak üzere bu adaya ayak basan herkesin bu kurallara uyma zorunluluğu var. Bu yükümlülüğü hissettirmiş olsanız, insanlar bunu yapmış olmayacaktı. Bir, iki, üç, beş insanlar uymak zorunda kalacaktı. Önerdiğimiz sistemi hayata geçirmeye başlayın. Ama artık kontrollü bir yapıda devam edebilmek için bir sistem geliştirin bu ülkeye. “Ala guduru” girişlerin bizi getirdiği nokta ortadadır. Biz öneri sunduk hükümetin uygulaması için. Ya bunları bir an önce değerlendirin ya da yapabileceklere yer verin. Gelecek olan kişilere bir an önce bileklik takıp, takibe alan bir sistemi yürürlüğe sokun.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu