GenelKıbrısManşetSpor

Cem Dağdelen’in 15. Ironman zaferi

Dünyanın en zorlu dayanıklılık yarışı olan Ironman’de ülkemizin 1 numarası Cem Dağdelen, bu unvana 15. kez ulaştı. Ülkemizden tek bir yetkili bile bu başarı karşısında kılını dahi kıpırdatmadı.

IRONMAN AVRUPA ŞAMPİYONASI FRANKFURT’TA YAPILDI

3.8 km yüzme, 185 km bisiklet ve 42.2 km koşudan oluşan en zorlu dayanıklılık yarışması Ironman’de Dünya Şampiyonası’ndan sonra en prestijli yarış olan Avrupa Şampiyonası geçtiğimiz hafta sonu Almanya’nın Frankfurt kentinde yapıldı. Bu alanda ülkemizin 1 numarası Cem Dağdelen Frankfurt’ta da finiş görerek 15. kez Ironman unvanını elde etti. Ne üzücüdür ki ülkemizden bir yetkili bile Cem Dağdelen’i ne yarışa giderken ne de yarıştan sonra arayıp sormadı.

PARKURLAR SPORCULARI OLDUKÇA ZORLADI

Koronavirüs salgını sebebiyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen organizasyon bu yıl alınan tedbirler çerçevesinde taviz verilmeden düzenlendi. Sporcular Langener Waldsee gölünde 3.8 kilometrelik mesafeyi iki farklı turdan oluşan parkurda tamamladı. Yaklaşık 1800 metre irtifa kazanımın olduğu iki turdan oluşan 185 kilometrelik bisiklet parkuru sporcuları oldukça zorladı. Koşuda ise 42.2 kilometrelik mesafe Main Nehri etrafında 4 turdan oluşan parkurda geçildi. Bu müsabakadan bir gün önce Finlandiya’da elit kadınlarda Laura Philipp Avrupa Şampiyonu olurken Frankfurt’da ise erkeklerde bu unvanı kazanan Patrik Nilsson oldu.

CEM 15. KEZ IRONMAN OLDU, NE ARANDI NE SORULDU

Daha önce 14 kez Ironman olmayı başaran ülkemizin bu alandaki en önemli sporcusu Cem Dağdelen, Frakfurt’ta yüzme parkurunu 1 saat 13 dakika, bisikleti 6 saat 11 dakika ve koşu bölümünü 4 saat 12 dakika olmak üzere yarışı toplamda 11 saat 52 dakika 6 salise ile tamamlayarak kariyerinde 15. kez Ironman unvanını elde etmiş oldu. Dağdelen 2021 sezonunda Ironman Silver kategorisinde start alarak 15.kez kırmızı halıdan geçmenin mutluluğunu yaşayarak ülkemize döndü. Bu süreçte tüm masrafları kendisi karşılayan sporcunun bu başarısı, ülkemiz yetkililerinin umurunda dahi olmadı. Muhtemelen bu haberimizden sonra yetkililer sporcuyu belki arayıp bir tebrik etme nezaketini olsun göstereceklerdir.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu