KıbrısManşet

Cemal Özyiğit: “Ankara’dan dönen belediye başkanlarımız karantinaya giriyor mu?”

Cemal Özyiğit, Ankara’da iki günlük Yunus Emre etkinliklerine giderek kendi ifadesi ile “tuhaf” olan ziyaretin ardından ülkeye dönen belediye başkanlarının karantinaya girip girmediğini sordu. Ekonomik örgütlere de “hayırlı yolculuklar” dileyen Özyiğit, “bu ülkenin ekonomi bakanı, hükümeti bostan korkuluğu herhalde, neyi konuşacaksınız” diye sordu.

Belediye Başkanlarının Ankara’daki “külliye çıkarması” değerlendirlmeye devam ediyor.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Ankara’da iki günlük Yunus Emre etkinliklerine giderek kendi ifadesi ile “tuhaf” olan ziyaretin ardından ülkeye dönen belediye başkanlarının karantinaya girip girmediğini sordu.

Ekonomik örgütlere de “hayırlı yolculuklar” dileyen Özyiğit, “bu ülkenin ekonomi bakanı, hükümeti bostan korkuluğu herhalde, neyi konuşacaksınız” diye de ekledi.

“SANER 23 NİSAN ÇOCUĞU GİBİ KOLTUĞA OTURDU…”

Kanal SİM’de konuşan Cemal Özyiğit şöyle dedi;

Hükümetin ne yapacağı belli değil.. Bu Hükümet son yılların en beceriksiz hükümeti. Saner zaten 23 nisan çocuğu gibi koltuğa oturdu ve yükü kaldıramıyor. Hakkını veremiyor.. bu kadar açık… Türkiye’den davet gelir, belediye başkanlarımız da gider… Çok mu gerekli idi?  Belediye başkanları karantinaya giriyor mu? Soruyorum… Sonra da ekonomik örgütler gidecekmiş. Neyi görüşeceksiniz? Burada ekonomi bakanı ne işe yarar, ya hükümet yetkilileri…  Bostan korkuluğu mu? Bunlar bu işi bilmez diyorsanız bu yapıya verdiğimiz desteği çekin o halde…”

KİMLER KATILDI?

İki gün süren etkinliklere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya katıldı.

Ülkemizi geçtiğimiz hafta ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın ziyaretinde Türkiye ile KKTC Belediyeler Birliği arasında işbirliği protokolü imzalanmıştı.

Kaynak: kıbrıspostası

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu