EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetSağlık

Cemal Özyiğit: Sınır kapılarının açılması ‘can suyu’ niteliğindedir… Ortak zemin neden yok?

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, dün Rum basınında yer alan, ‘geçişlerin normale dönmesi için ortak zemin bulunamadı’ haberine işaret ederek, sınır kapılarının açılmasının 'can suyu' niteliğinde olduğuna dikkat çekti. Özyiğit, “Kıbrıs Türk tarafı olarak biz ne önerdik, ortak zemin neden yok?” diye sordu

Rum basınında dün yer alan habere göre sınır kapılarından geçişlerin normale dönmesi için ortak zeminin dün de bulunamadığı ve gelişmelerin, bir sonraki İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi toplantısına kaldığı bildirilmişti.

Kıbrıs Türk tarafının dünkü toplantıda sınır kapılarından geçişlerin nasıl olması gerektiğine dair öneri sunduğunu; ancak bu önerinin “karmaşık ve zor” olarak değerlendirildiği öne sürülmüştü.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak bir paylaşım yaptı.

Özyiğit, “Pandemi nedeniyle turizmin çöktüğü, bütün uğraşlara rağmen üniversitelerimize öğrencilerin yeterince gelemediği ülkemizde, ekonominin canlanması, esnaf ve zanaatkarlarımızın yüzlerinin yeniden gülmesi için sınır kapılarının açılması ‘can suyu’ niteliğindedir” dedi.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Herkesin dört gözle müjdeli bir haber beklediği iki toplumlu teknik komite toplantısından ‘ortak zemin olmadığı dolayısıyla kapıların şimdilik açılamayacağı’ mesajı çıkmıştır.

Kıbrıs Türk tarafı olarak biz ne önerdik, ortak zemin neden yok? Birileri çıkıp esnaf ve zanaatkarlarımız başta olmak üzere halkımıza bunu anlatmalıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu