GenelKıbrısManşet

Ceren’i hayattan koparan ihmal mi?

Minik Ceren’in ölümü, KKTC’de koronavirüsten hayatını kaybeden en genç hasta olarak kayıtlara geçse de, acılı aile ihmalin söz konusu olduğunu savunuyor. Ceren’in ölümü ile ilgili çok sayıda soru yanıt bekliyor

Minik Ceren’in ölümü, KKTC’de koronavirüsten hayatını kaybeden en genç hasta olarak kayıtlara geçse de, acılı aile ihmalin söz konusu olduğunu savunuyor. Ceren’in ölümü ile ilgili çok sayıda soru yanıt bekliyor

CENAZESİ COVİD-19 ÖNLEMLERİYLE KALDIRILDI… 10 Kasım Çarşamba günü hayatını kaybeden Meryem Ceren Kırma, yapılan otopsisinin ardından 11 Kasım Perşembe günü koronavirüs prosedürüyle defnedildi. Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Meryem Ceren Kırma’nın otopsi sonucunda kalp, karın ve akciğer çevresinde sıvı tespit edildiğini; otopsi ön tanısına göre çocuğun Covid-19 komplikasyonlarına bağlı olarak hayatını kaybettiğinin düşünüldüğünü belirtti ve mikroskobik patoloji incelenmesinin ardından kesinleşecek otopsi raporunun da tamamlanması ile ortaya çıkacak resmi raporların tüm şeffaflığı ile kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

BAŞHEKİM SESSİZ… Ülkeyi yasa boğan acı kaybın ardından Acil Durum Hastanesi’nden hala bir açıklama gelmedi.  Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, minik Ceren’in ölümü ile ilgili herhangi bir açıklama yapamayacağını, konuya ilgili açıklamaların Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağını belirtti.

GIYNIK SORUYOR! AKILLARDA ÇOK FAZLA SORU İŞARETİ VAR…

1- Minik Ceren koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiyse ailesi neden yakın temaslı olarak karantinaya alınmadı?

2- Aileye koronavirüs testi yapıldı mı?

3- 8 yaşındaki Ceren’in testi pozitif iseydi ailenin evine taziye nedeniyle giriş çıkışlara nasıl izin veriliyor?

4- Ceren’in ölüm saati ne ve aileye ne zaman açıklama yapıldı?

5- Ceren koronavirüs pozitif iseydi Acil Durum Hastanesi’ne nakli neden görevliler tarafından uygun koşullarda değil de ailenin imkânlarıyla gerçekleştirildi?

6- Ceren’e ilk müdahale için neden 20.30’a kadar beklendi? Minik Ceren’in ciğerlerinin ve kalp çevresinin su topladığı erken tespit edilip vaktinde müdahale edilse sonuç böyle mi olurdu?

7- Kalp rahatsızlığından şüphelenildiyse Ceren geceyi neden uzman hekim kontrolünde geçirmedi

8- Acil Durum Hastanesi’nde neden çocuk doktoru yok? Lefkoşa Devlet Hastanesi bünyesinde neden çocuk kardiyoloğu yok?

9- Cenazede Covid-19 prosedürleri uygulandıysa neden aile dışında katılıma izin verildi ve yan yana saf tutulup cenaze namazı dahi kılındı?

10- Ceren’in sınıf arkadaşları yakın temaslı olarak takibe alındı mı?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu