GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Cesaretli siyasetçilere ihtiyaç var

“Kendini ezenleri iktidar yapan, kendini koruyanları da ezen siyasi oy biçimi ilkel oy biçimidir” diyen Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, Seçim kaybetmekten korkmuyorum, kaybedecek neyim var?” diyerek artık halkın uyanışa geçmesi gerektiğini vurguladı

 

“SİYASİLER İNSANLIKLARINI KAYBETTİ”… Toplumcu Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, GIYNIK TV’ye konuk olarak önemli açıklamalarda bulundu. Ülke siyasetinin giderek şova dönüştüğünü savunan Çakıcı, “Hükümettekiler torpil, kurultay ve kişisel çıkar peşinde. Bir taraftan Türkiye orman yangınlarına yardım edeceğim diye para toplamaya çalışırken diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapacağım, yeni meclis binası yapacağım diyen bir hükümet var ama diğer yandan da Asya bebeğin tedavisini karşılayamayıp kendilerine göre ‘düşman’ın insafına bırakan bir hükümet var. Asya Bebek için yeterince zaman ayıramayan yeterince para ve fırsat vermeyen bir anlayış insanlığını kaybetmiş demektir” diyerek ortada çok büyük bir anlamsızlık olduğunu savundu.

“CESARETLİ SİYASETÇİLERE İHTİYACIMIZ VAR”… “Cesaretli siyasetçilere ihtiyacımız var. Ben şu an Başbakan olsaydım saraya ayrılan bütçenin tümünü Asya Bebek’e ayırmıştım. Ankara’daki arkadaşlar da dâhil olmak üzere hiçbir kuvvet hiçbir güç beni durduramazdı” diyen Çakıcı, Toplum olarak siz böyle bir siyasetçi mi istiyorsunuz yoksa ezilen bükülen siyasetçi mi istiyorsunuz? Bunu istiyorsanız bugün mevcut örnekleri var hiç seçim yapmaya gerek yok” dedi. “Benim için sağlık ve eğitim birinci sıradadır. Tüm kaynaklar sağlık ve eğitime ayrılacak. Yeterli hemşire ve doktor olacak. Sağlık personeli öğle yemeğim var mı yok mu kaygısı çekmeyecek. Benim böyle bir şeye iznim yoktur” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKEDE PARA DA KAYNAK DA VAR”… “Bu ülkede para ve kaynak vardır ama kaynağın toplanmasını bilmeyen bir anlayış var. Ben bu ülkenin nasıl düzeleceğini, paranın kaynağının nereden olduğunu da görüyorum” diyen Mehmet Çakıcı, “Bunlardan toplayarak esnafa dağıtmak istiyorum. Elektriğe, tüpe ve petrole zam yapmak istemiyorum. Orta direğe daha fazla destek vermek istiyorum. Bunun adı da sosyal adalettir bunu da yapacak temiz siyasetçilerdir, kimseye gebe olmayan insanlardır” değerlendirmesinde bulundu.

“HEM SİYASET DEPRESYONDA HEM DE HALK”… “Covid-19 pandemisi dünyada ikinci bir pandemi yarattı. Pandemi döneminde depresyon, anksiyete, kaygı endişe ve şüphe arttı. Ev içi şiddet yüzde 40 arttı. Aile içi kavgalar boşanma ve ayrılıkları doğurdu. İnsanlar kendi kendilerini tedavi etmek için alkol ve uyuşturucu kullanımına yöneldi ve bağımlılıklar arttı. Gelecek kaygısı ve intihar düşünceleri arttı” diyen Çakıcı, Covid-19 pandemisiyle birlikte dünyada ikinci bir pandemi daha olduğunu ve artık ruh sağlığı pandemisinin de dünyayı sardığını vurguladı. “Bugün çok büyük ruhsal sorunlar vardır ve öğrenilmiş çaresizlikte bunlardan biridir” diyen Çakıcı, “Bu da bize insanlarımızın depresyonda olduğunu gösteriyor” diyerek hem siyasetin hem de halkın depresyonda olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu