KıbrısManşetToplum

Cesurer: “Bugün bu saatte burada hep birlikte bir işgale şahit oluyoruz”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı geri çekilmediği sürece eylemlerinin devam edeceğini belirtti ve “Geldikleri gibi gidecekler” dedi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Çağlayan Cesurer, Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı geri çekilmediği sürece eylemlerinin devam edeceğini belirtti ve “Geldikleri gibi gidecekler” dedi

Cesurer: Bugün bu saatte burada hep birlikte bir işgale şahit oluyoruz

AKSA‘nın hükümet eliyle ve Kıb-tek Müdürü Dalman Aydın‘ın talebiyle Çevik Kuvvet eşliğinde Teknecik Elektrik Santrali‘ne girmesi sonrası santralde toplanan El-sen üyeleri adına konuşan Cesurer, “Bugün bu saatte burada hep birlikte bir işgale şahit oluyoruz” dedi.

“Bu yasa geri çekilirse ülkedeki bu sorun 5 dakikada çözülür”

Cesurer şunları söyledi;

“Biz; ülkemizin değerlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız.

El-sen üyeleri 15 gündür yollardadır ve tek bir şey talep etmektedir; şu an Meclis’te olan Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi. Bu yasa geri çekilirse ülkedeki bu sorun 5 dakikada çözülür.

Uzun süreli kesintilere müdahale edeceğiz dedik. Fakat sahaya çıktığımızda farklı kişilerin sahada olduğunu gördük. Çalışanlarımızın can güvenliği için bu işlerde olmayacaklarını söyledik ve geri çekildik.

Yaşananların tüm sorumlusu Kıb-tek yönetimi ve Genel Müdürü’dür.

“Ya geldikleri gibi gidecekler ya da bu ülke bu kaosu yaşayacak”

27 yılı aşkın süredir kuruma hizmet veren Lefkoşa bölge amirimiz Emin Topel Arıca, bugün öğle saatlerinde kendine yapılan baskılara karşı; ‘Ben sizin ihanetinize dayanamayacağım’ dedi ve istifa etti.

Biz bu filmi 2012’de de gördük, Atatürk’ün dediği gibi; ya geldikleri gibi gidecekler ya da bu ülke bu kaosu yaşayacak, bizden son uyarıdır.

İhanet çemberi içinde olanlar var, bu dava çocuklarımıza onurumuzla bırakacağımız duruşumuzun davasıdır.

Bizim için şu andan itibaren süreç farklı bir boyuta dönüştü. Her türlü provokeyi yaptılar ama ya bu yasa geri çekilecek ya geri çekilecek”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu