GenelKıbrısManşet

Çete üyeleri ülkede cirit atıyor

Nijerya'da on yıllardır aktif olan 'Kara Balta (Black Axe)' çetesinin üyesi olduğu tespit edilen 6 Nijeryalı, Bakanlar Kurulu kararıyla ‘yasaklı göçmen’ ilan edilerek, ülkeden ihraç edildi

DEVRİM DEMİR 

Nijerya’da on yıllardır aktif olan ‘Kara Balta (Black Axe)’ çetesinin üyesi olduğu tespit edilen 6 Nijeryalı, Bakanlar Kurulu kararıyla ‘yasaklı göçmen’ ilan edilerek, ülkeden ihraç edildi

ÖĞRENCİ KAYITLI KAÇAKLAR

Polis ekipleri, son dönemlerde sıklaştırdığı denetimlerde ülkede yıllardır ‘kaçak’ yaşayan yüzlerce kişiyi tespit etmeye devam ediyor. ‘Sözde’ yükseköğrenim amacıyla adaya gelen ve öğrenci statüsü elde ederek ülkede yaşamını sürdüren onlarca kişi, günün sonuna ülkede kaçak yaşam sürüp suça bulaşıyor. Üniversitelerde yeterli denetimin olmadığı gerçeği, polis ve mahkeme istatistiklerine yansıyor. Güçlerini şiddet ve tehdit ile kanıtlayarak, ülkede varlıklarını sürdüren çetelerin örgütlendiği merkezler olan ve aynı zamanda öğrenci nüfusu fazla olan Mağusa, Lefke ve Girne bölgelerinde özellikle üniversite kampüsleri içerisindeki çeteleşme ciddi şekilde tehdit oluşturuyor.

PERDENİN KORKUTAN DİĞER YÜZÜ

Bakanlar Kurulu, Polis Genel Müdürlüğü tarafından 10 Ağustos 2023 tarihli ‘Güvenlik’ raporu uyarınca ülkede yıllardır yaşamını sürdüren 6 Nijerya uyruklu kişiyi ‘Black Axe’ üyesi olduğu gerekçesi ile ‘Yasaklı Göçmen’ ilan etti. İsmi geçen çete üyesi Nijeryalı 6 şahıs yıllardır KKTC’de yaşamını sürdürüyor. Gazetemizin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilerde, özellikle üniversitelerin bulunduğu bölgelerde örgütlenen Nijeryalı öğrenci çetelerinin şiddet ve suç unsuru barındıran faaliyetlerini bu bölgelerde yürütüyor. Çetelerin örgütlenme merkezi üniversiteler olarak tercih edilirken, üniversite ülkesi olan KKTC’nin her bölgesinde aktif olarak faaliyetlerini sürdüren birçok farklı çete bulunduğu düşünülüyor.

PASAPORT NUMARALARI İLE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDILAR

‘Black axe’ üyesi oldukları ve ülkede yasa dışı birçok faaliyet yürüttükleri tespit edilen Nijeryalı 6 şahsın yasaklı göçmen ilanları, pasaport numaraları ile Resmî Gazete’de yayımlandı. KKTC’de çete üyesi olarak bulunan Nijeryalı öğrencilerin birçoğunun isteyerek veya liderleri tarafından uyuşturucu ticareti, haraç, fuhuş, soygun, cinayet, tecavüz, kara para aklama ve internet dolandırıcılığı gibi birçok suça karıştığı veya suça zorlandığı öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu