GenelKıbrısManşet

Çetinkaya: Hamza Ruso’nun ifadeleri talihsiz sözler

Kıbrıs Türk At Yarışları Derneği Başkanı Bahir Çetinkaya, KKTC Binicilik Federasyonu Başkanı Hamza Ruso’nun katıldığı programda at yarışçılığı hakkında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Hamza Ruso’nun ifadelerine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Çetinkaya, at yarışçılığı branşının, KKTC Binicilik Federasyonu altına alınması gerektiğine yönelik açıklamaların talihsiz açıklamalar olduğunu belirterek, bir spor branşı olmayan at yarışlarının binicilik federasyonuna bağlanmasının doğru olmadığını savundu.

Kıbrıs Türk At Yarışları Derneği Başkanı Bahir Çetinkaya’nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“BRT 1’de yayınlanan “45 Dakika Ara” Programına konuk olan Hamza Ruso’nun, At Yarışçılığı hakkındaki talihsiz açıklamalarını üzüntüyle dinledim ve birçok noktada Kamuoyunu yanlış bilgilendirmesi üzerine açıklama yapma gereği duydum.

Kendisi, bu ülkede iki farklı Jokey Kulübü olduğunu, bu kulüplerin kendi aralarında anlaşamadığını ve bu işin bu yüzden çıkmaza sürüklendiğini dile getirdi, fakat biz, 8 yıl sonra, geçtiğimiz Aralık ayında iki hafta içerisinde 2 Kez At yarışı tertip ederek, zaten bu ülkedeki tek faal Jokey Kulübü olduğumuzu tüm ülkeye ispat etmiştik.

Diğer adı geçen Kulübü, babalar ve oğulları toplanarak kurduğunu, sadece kağıt üzerinde olduğunu, ve amacının at yarıştırmak olmadığını defalarca söyledik. Kendisi de bunu zaten herkesten daha iyi biliyor.

At Yarışçılığı branşının, KKTC Binicilik Federasyonu altına alınması gerektiğini ve Federasyon yönetiminin görevlendirmesiyle bu branşın gerçekleşebileceği şeklinde talihsiz bir açıklamada daha bulundu. Bunun üzerine ben de diyorum ki;

Dünyanın hiçbir ülkesinde, Jokey Kulüpleri, Binicilik Federasyonlarına bağlı değildir.

Çünkü Binicilik Federasyonları, Atlı Spor Kulüplerinde Binicilik Sporunu icra etmek için faaliyet düzenleyen bir kurumdur.

At Yarışları, bir Spor branşı değildir. Bu yüzden Binicilik Federasyonuna bağlanması doğru değildir.

Kaldı ki, KKTC Binicilik Federasyonu yönetim kurulu, zaten kendi kendilerine oy vererek oluşturulan ve bu ülkedeki At Yarışlarının sonunu getiren birkaç kişinin de içinde bulunduğu güven kaybetmiş bir oluşumdur.

Dişimizle, tırnağımızla, seneler sonra yeniden başlatmayı başardığımız At Yarışlarını, tekrardan bu güvensiz ellere teslim etmeye de hiç niyetimiz yoktur.

Bir sonraki At Yarışı Tertibinde görüşmek üzere…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu