GenelKıbrısSpor

Çetinkaya’dan darp açıklaması

Başta Necmi Bulut olmak üzere tüm hakem ve futbol camiasından özür dileriz

Başta Necmi Bulut olmak üzere tüm hakem ve futbol camiasından özür dileriz

AKSA 1. Lig’de Düzkaya ile Çetinkaya arasında oynanan ve maç sonunda yardımcı hakem Necmi Bulut’un darp edilmesi ile ilgili bir açıklama da Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nden geldi.

Açıklamada, olayların basına yansıtıldığı şekilde gerçekleşmediğini savunan Çetinkaya kulübü, yaşanan olaylardan dolayı üzüntü derin duyduklarını belirtirken, başta Necmi Bulut olmak üzere tüm hakem ve futbol camiasından özür dilendi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“26.02.2022 tarihinde Çatalköy Nihat Bağcıer Stadı’nda Düzkaya KOSK- Çetinkaya Türk Spor Kulübü arasında oynanan maçtan sonra yaşanan olaylardan ötürü büyük üzüntü duymaktayız.

Öncelikle, rakip ve dost takım Düzkaya KOSK’u almış olduğu galibiyetten ötürü tebrik ederiz.

Maç sonu yaşanan olaylarla ilgili olarak Girne Polis Müdürlüğü tarafından kulüp başkanı ve/veya yöneticilerimiz ile ilgili olarak bir polis soruşturması başlatılmakla birlikte konunun basına yansıtıldığı şekilde cereyan etmediğini de belirtmek isteriz. Şöyle ki: Maçın son dakikalarında Yardımcı hakem Necmi Bulut yöneticilerimize ve taraftarımıza yönelik kötü söylemler içerisinde bulunmuştur. MYK üyesi bir hakemin bu yöndeki söylemlerinden ötürü büyük üzüntü duyduğumuzu ve asla tasvip etmediğimizi belirtmek isteriz. Ancak olayların fitilini söz konusu söylemler alevlendirmiştir. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte kulüp başkanımız yardımcı hakemin söylemi hakkında şikayet etmeye doğru yöneldiği ve orada bulunan yatıştırmaya çalışması esnasında Necmi Bulut tarafından itilerek yere düşürülmüştür. Kulüp başkanımızın yardımcı hakeme yönelik herhangi bir fiziki ve /veya sözlü saldırısı olmamıştır. Ancak kulüp başkanımızın düşürülmesi sonrası üzücü olaylar yaşanmıştır.

Maç sonu yaşanan olaylar ne sebep olursa olsun yaşanmaması gereken olaylar olup kulübümüzün böylesi bir olay içerisinde yer alması kulübümüzü ve camiamızı derinden üzmüştür. Olaylar ne kulübümüze ne de futbol camiasına yakışmamıştır. Olayların yatışması için büyük çaba sarf eden Polis mensuplarına, sağduyulu Düzkaya yöneticileri, hocaları ve sağduyulu kulübümüz yöneticileri ve hocalarına çok teşekkür ederiz.

Kulübümüz polis soruşturması olması hasebiyle tahkikata herhangi bir etki etmeyecek şekilde yaşanan bu üzücü olaylardan dolayı başta Necmi Bulut hocamız olmak üzere tüm hakem ve futbol camiasından özür dileriz. Çetinkaya Türk Spor Kulübü.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu