EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

‘Çevre Dostu’ enerji alımı için girişimler var

Başbakan Sucuoğlu, konuşması esnasında zamlara da değinerek az tüketenin az, çok tüketenin çok ödeyeceği bir sistemden söz etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun görüşmesi az önce sona erdi.

Yapılan toplantı sonrası basına açıklamada bulunan Başbakan Sucuoğlu, hükümet kurma görevinin kendisine verildiğini belirtti.

Başbakan Sucuoğlu, konuşması esnasında Teknecik Elektrik Santrali akaryakıt konusu ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Yakıtın geldiğini ifade eden Sucuoğlu, şunları aktardı:

“1. sırada Kıb-Tek var. Sürdürülebilir değil mevcut sistem. Yakıt geliyor, ödemeler var, dövizin de durumu belli. Bize büyük sıkıntı yaratıyor bu.

Enerji anlamında sunumlar var, bir kaçı bizi heyecanlandıran projeler. Altının doldurulması lazım elbette. Çevre dostu, yeni üretilebilen bir enerji türü üzerinde duruyoruz, ilgili şirket sunumlarını da gerçekleştirdi.

Yap-işlet-devret noktasında. Altı doldurulursa değerlendireceğiz; beni de heyecanlandıran bir proje. Teknik heyetlerin görüşü ile değerlendirilecek.

ZAM DÜZENLEMESİ: AZ TÜKETENDEN AZ, ÇOK TÜKETENDEN ÇOK

“Az tüketenden az, çok tüketenden çok mantığında bir uygulama. Dar gelirliye yüklenilmeyecek. Düşük tüketim yapan ailelere dokunmayacağız. Ekonomi ve maliye bakanlığı çalışıyor konuyla ilgili. Bugün ya da en geç yarın bitecek ve detaylar önümüze gelecek.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu