KıbrısManşet

Cezaevi amirine resmen ‘evine git öl’ dediler!

Dünyamızı saran ve ülkemizi de iki yılı aşkın süredir tehdit eden Coronavirüs bir ay önce günlük 30’larda olan vaka sayıları şimdilerde günlük 300’leri geçti. Ancak hala tedbirler sıklaştırılmadı.

Dünyamızı saran ve ülkemizi de iki yılı aşkın süredir tehdit eden Coronavirüs bir ay önce günlük 30’larda olan vaka sayıları şimdilerde günlük 300’leri geçti. Ancak hala tedbirler sıklaştırılmadı.

Alınan tedbirlerden memnun olmayan vatandaşlar sık sık Gıynık ihbar hattına ulaşarak Covid-19 tedbirlerinin  yetersiz oluşundan dolayı sitem ediyor. Hastane acil servisinde Covid-19 hastası olan hastalarla aynı bekleme salonunda bekleyen vatandaşa aynı doktor ve hemşireler muayene ediyor.

“Doktorlarda, hemşirelerde, bizde büyük risk altındayız.  Hastanelerde personel sayısı az doktorlar acile gelen hastalara mı baksın Covid-19 hastası olan insanlara mı baksın” diyen vatandaşlar, “Bir an önce tedbirler sıklaşsın Pandemi Hastanesi tekrar açılsın bizde rahat edelim” diye isyan etti.

Covid-19 test sonucu pozitif çıkan Merkezi Cezaevi Amiri Mehmet Sadeli, sabahın erken saatlerinde Gıynık İhbar Hattını arayarak yaşamış olduğu sıkıntıyı şöyle dile getirdi;

Mehmet Sadeli, kemik ağrısı, yüksek ateş ve terleme şikayetiyle Lefkoşa Fuar Alanı’nda bulunan PCR merkezine gidip yaptırdığı PCR testinin akşamüzeri pozitif gelmesi sonucu evine gelerek kendini izole ettiğini belirtti. Gece yarısı nefes darlığı ve göğüs sıkışması nedeniyle rahatsızlığı artan Sadeli, Pandemi Hastanesi’ne gittiğini ancak, hastanenin kapalı olduğunu anlatarak, hastane kapısında yazan irtibat numarasından aradığı yetkili kişinin kendisini acil servise yönlendirdiğini ifade etti.

“ÖLECEKSEM DE EVİMDE ÖLEYİM”

Acil servise giden ve doktora görünemeyen Mehmet Sadeli, hastanede yaşadıklarını şöyle anlattı: “Covid-19 testim pozitif çıktı 55 yaşında risk grubundayım, bayılacak gibi oluyorum, nefes darlığı çekiyorum dedim. Ancak ne ilgilenen var ne alakadar olan. Bende daha fazla dayanamadım elimi yüzümü suyla yıkandım duvarları tuta tuta indim aşağıya arabama gittim. Öleceksem de evimde öleyim dedim ve bindim arabama nasıl eve geldiğimi bile hatırlamıyorum.”

Mehmet Sadeli, sabahı sıkıntılar içinde zor bulduğunu anlatırken, kendi doktorunu aradıktan ve onun tavsiyelerini uyguladıktan sonra biraz olsun rahatladığını kaydederken, GIYNIK’a anlattıklarını şöyle tamamladı: “Sabahın erken saatlerinde kendi kulak burun boğaz doktorumu aradım ve bana takviye ilaç almam gerektiğini söyledi gittim ilaçlarımı aldım nefes egzersizlerimi yaptım ve rahatladım ancak hastaneye Covid-19’lu gittiğinde resmen ‘Git Eve Öl’ demek isterler.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu