GenelKıbrısManşet

Cezaevinde büyüyen bebekler

GIYNIK Gazetesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde ülkemizdeki çocuk profilini araştırdı; ortaya acı ve ürkütücü bir tablo çıktı

Devrim DEMİR

GIYNIK Gazetesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde ülkemizdeki çocuk profilini araştırdı; ortaya acı ve ürkütücü bir tablo çıktı

KADER MAHKUMU BEBEKLER

Merkezi Cezaevinde tutuklu bulunan 5 anne, mahkumiyet cezalarını bebekleri ile birlikte çekiyor. Cezaevinde anneleriyle birlikte büyümek zorunda olan bebeklerin en büyüğü 2022 doğumlu, geriye kalan 4 bebek ise bu yıl içinde dünyaya geldi. Dünyaya gözlerini parmaklıklar arasında açarak, hayata ilk adımlarını 4 duvar arasında atan bebekler, 2 yaşına geldikleri zaman annelerinden koparılarak, varsa aile yakınlarına ya da çocuk yuvasına teslim ediliyor.

TABLO CAN YAKICI

Ülkede resmi kayıtlara yansıyan ‘Çocuk’ profili iç sızlattı. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, GIYNIK Gazetesi Merkezi Cezaevindeki çocuk ve genç suçlu profilini de inceledi. Merkezi Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan, konuya ilgili GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. 54 farklı ülkeden binin üzerinde mahkum ve tutuklunun bulunduğu Merkezi Cezaevi’nde 14 ile 18 yaş aralığında 16 mahkum ve tutuklu çocuk var. Farklı suçlardan hüküm alan ve yargılanmayı bekleyen genç tutuklu sayısı ise 93. Yaş aralığı 19 ile 21 olan genç ve çocuk suçlular için ülkemizde ne yazık ıslah evi yok. Personel eksikliği nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşayan Cezaevi yönetimi, çocuk ve genç suçluları cezaevi imkanlarınca ayrı bir bölümde tutuyor.

ERDOĞAN: BAKIMLARI BİZE AİT

Merkezi Cezaevi’nde bulunan bebekler ile ilgili GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan, bebeklerin bakımlarının tamamen cezaevi tarafından üstlenildiğini söyledi. Devlet katkısının yeterli olmadığına dikkati çeken Erdoğan, “Bez, mama, kıyafet, şampuan ve birçok ihtiyacı yardım kurumlarından ve personelin desteği ile karşılıyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu