KıbrısManşetToplum

Cezaevindeki insanlık dışı muameleler devam ediyor

“Hasta mahkumlar hücrelerde tutuluyor”

GIYNIK Gazetesi’nin ‘Cezaevi’nde Neler Oluyor?’ başlığı ile manşetine taşıdığı Merkezi Cezaevi’nde yaşananlara ilişkin haber, toplumda infial yaratırken, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de GIYNIK Gazetesi’nin manşetinin üzerine açıklamalarda bulundu.

GIYNIK Gazetesi’nin ses getiren manşet haberinin ardından ise Merkezi Cezaevi ile ilgili yeni ve farklı iddialar da gelmeye devam ediyor. GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan mahkûm yakınları, GIYNIK Gazetesi’nin Merkezi Cezaevi’nde yaşananlarla ilgili manşetinin ardından, adeta ‘intikam alırcasına’ cezaevinde mahkûm ve tutuklular üzerindeki baskının daha da arttığı öne sürüldü. Öte yandan doktor, hemşire ve sağlık görevlisinden yoksun Merkezi Cezaevi’nde sağlık problemi olan mahkumların ise hastaneye götürülmek yerine hücrelerde, sağlıksız koşullarda tecrit altında tutulduğu da iddialar arasında.

Merkezi Cezaevi’yle ilgili iddiaların araştırılması için İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunan siyasi, sivil toplum temsilcileri ve mahkum yakınları, İçişleri Bakanlığı’nın cezaevine acilen el atması talebinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu