GenelKıbrısManşet

Cezasına ceza kattı

Halil Falyalı cinayetinde polise yalan beyandan 3 yıl hapse mahkûm edilen Halil Işık 2021 yılında işlediği vahim zarar suçundan da yargılanarak 6 ay hapislik cezası aldı

DEVRİM DEMİR
Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürüldüğü olayda, havaya ateş açtıkları ve polise yalan ifade verdikleri gerekçesiyle tutuklanan Falyalı’nın korumalarından Halil Işık yeniden yargı önündeydi. 2021 yılı Ekim ayında Girne’de Serhan Ekin’in yüzüne yumruk atarak ön dişinin kırılmasına neden olan sanık Işık aleyhindeki ‘Vahim zarar’ dosyası karara bağlandı.
Ekin’in ön dişini kırarak vahim zarara uğratan sanık Halil Işık 6 ay hapse mahkûm edildi. Mahkeme, sanığın başka bir davadan 3 yıl hapislik cezası olduğuna dikkati çekerek 6 aylık hapislik cezasının ayrı çekileceğine vurgu yaptı.
Girne Ağır Ceza Mahkemesinde Başkanlığını Banu Soyer’in yaptığı, Kıdemli Yargıç Mine G. Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile aldığı kararı Yargıç Temay Sağer okudu.

SUÇ DOSYASI DİKKATİ ÇEKTİ…
Yargıç Temay Sağer, sanığın suçu 2021 yılında işlediğine dikkati çekti. Sanık Halil Işık’ın suçu Girne’nin en işlek caddelerinden birinde işlendiğine ve müştekiyi baygın bırakarak olay yerinden kaçtığına vurgu yaptı. Sağer ayrıca, suçun işlendiği sırada sanık Işık’ın eşinin ve küçük çocuğunun da olay yerinde olduğunu anımsatarak sanığın 2019 yılında da benzer bir suçtan yargılanarak 8 ay hapislik cezası aldığını hatırlattı.
Sanığın ülkede yaygın nitelikte ağırlaştırıcı suçlara karıştığını kaydeden Sağer, bu hususu da sanık aleyhinde ağırlaştırıcı bir faktör olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu