DünyaGenelGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Charles Michel: “BM ile Kıbrıs için oynayabileceğimiz bir rol var”

Avrupa Konseyi Başkanı, Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlar hakkında yaptığı açıklamada "Üye devletlerimizin egemenliklerini ve egemen haklarını koruyabilmeleri için onları savunmada kararlı olmalıyız" dedi

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlar hakkında yaptığı açıklamada “Üye devletlerimizin egemenliklerini ve egemen haklarını koruyabilmeleri için onları savunmada kararlı olmalıyız destekleyecek güce sahip olmalıyız” dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, BM içinde sürekli temas içinde olduklarını belirterek, “Çünkü özellikle Kıbrıs için oynayabileceğimiz bir rol var, orada temaslar gerekiyor” dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Doğu Akdeniz’de neler olduğunu anlıyorum. Altı yıldır Avrupa Konseyi üyesiyim ve bir yıldan az bir zamandır başkanıyım. Birkaç haftadır ilk kez derinlemesine stratejik bir tartışma oldu, Doğu Akdeniz konusunda sekiz saat süren tartışmadan sonra gerekli nüanslar dikkate alındı.

Üye devletlerimizin egemenliklerini ve egemen haklarını koruyabilmeleri için onları savunmada kararlı olmalıyız; destekleyecek güce sahip olmalıyız. Bu, göndermekte olduğumuz bir mesajdır ve uygulanabilir olduğunda çifte bir yaklaşıma sahip olmak istiyoruz. BM içinde sürekli temas içindeyiz çünkü özellikle Kıbrıs için oynayabileceğimiz bir rol var – orada temaslar gerekiyor. Avrupa Konseyi Başkanı olarak, değerlerimizi ve çıkarlarımızı savunabilmek için daha umut verici, güçlü, cesur jeopolitik strateji konusunda Avrupalıların razı olması için gerekli hareketleri yapacağım.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu