Manşet

China Bazaar Gençlik Gücü Hentbol Takımı, Kosova’da tarih yazıyor

China Bazaar Gençlik Gücü Hentbol Takımı, Kosova’da katılmış olduğu özel turnuvada Kosova’nın önde gelen ve Avrupa kupalarında boy gösteren takımlarına karşı oynadığı üç maçta iki galibiyet ve bir beraberlik elde etti.

China Bazaar Gençlik Gücü Hentbol Takımı, Kosova’da katılmış olduğu özel turnuvada Kosova’nın önde gelen ve Avrupa kupalarında boy gösteren takımlarına karşı oynadığı üç maçta iki galibiyet ve bir beraberlik elde etti.

GG, TARİH YAZMAYA KOSOVA’DA DA DEVAM ETTİ
Hentbolda 2021-22 sezonunda başta Süper Lig olmak üzere Derviş Mişon Kupası, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası, Federasyon Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluklarıyla tüm kupaları kazanan ve dört sezondur hiç yenilmeyerek toplamda 21 kupa müzesine götüren China Bazaar Gençlik Gücü, Kosova’da katıldığı özel organizasyonda üç karşılaşma oynadı. Deneyimli antrenör Turgut Karamanoğlu nezaretinde maçlarda KKTC bayrağının da yer aldığı formalarıyla mücadele eden GG, bu maçlardan iki galibiyet ve bir beraberlik elde ederek 120 maçlık uzun süreli yenilmezlik serisini de sürdürmüş oldu. Hentbol Federasyonu girişimleri ve GG camiasının da destekleriyle geçtiğimiz yıl Bosna Hersek’te özel maçlar yapan yeşil beyazlılar, bu yıl da Kosova’da bu geleneği sürdürerek genelde sporumuzun özel de ise hentbolumuzun tanıtımı ve KKTC dışına açılmadaki geleceği adına öncülük yapmaya ve tarih yazmaya devam etti.

PRİZRENİ VE VELLEZNİMİ’Yİ YENDİ, RAHOVECİ İLE BERABERE KALDI
GG organizasyonda, Kosova’nın Süper Lig ve Avrupa kupalarında boy gösteren aynı zamanda kadrolarında Kosova milli oyuncularının yer aldığı Prizreni, Velleznimi ve K. H. Rahoveci takımlarına karşı mücadele verdi. İlk maçında Prizreni takımı ile karşılaşan Gençlik Gücü, bu karşılaşmayı 44-38 galibiyetle tamamlayarak yurt dışı serüvenine galibiyetle başladı. İkinci maçını geçtiğimiz yıl Avrupa kupalarında da mücadele eden Velleznimi takımı ile oynayan Gençlik Gücü rakibini 39-26’lık farklı skorla mağlup etme başarısı göstererek ikide iki yaptı. Gençlik Gücü son karşılaşmasını ise geçtiğimiz yıl Kosova Süper Ligi’ni üçüncü bitirerek Avrupa kupalarına katılan K. H. Rahoveci takımına karşı yaptı. Temsilcimiz son bölüme 9 sayı geride girmesine rağmen müthiş bir geri dönüşle maçtan 34-34’lük beraberlikle ayrılarak Kosova’daki maçlarını yenilgisiz tamamladı ve ülkemize büyük gurur yaşattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu