GenelManşetTürkiye

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tazminat ödeyecek

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak sarf ettiği "Beşli çetenin hamisi, tahsildarı, pazarlamacısı" ifadeleri nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 50 bin TL manevi tazminata mahkum etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Mart 2022 tarihli Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmadaki “Beşli çetenin hamisi ve pazarlayıcısı Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadeleri nedeniyle tazminata mahkum edildi.

Söz konusu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 milyon liralık manevi tazminat davası açmıştı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

“İktidar ülkeye huzur getirmedi, zengin olan Türkiye’nin bütün kaynaklarını ağırlıklı olarak başta Londra’daki bir avuç tefeciye ardından içerideki tefecilere tahsis etti. O kadar büyük faiz ödüyoruz ki defalarca söyledim. Şehir hastaneleri nedir diye defalarca söyledim. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 9 milyar lira devletin kasasından çıkıyor. Osman Gazi Köprüsü, Hazine garantisi 15 milyar dolar. Zafer Havalimanı. Bunlarda iman da yok.

Bu paralar sadece ‘beşli çete ’ye gitmiyor. Önünüzdeki seçimlerde hala ben AK Parti’ye ben MHP’ye oy vereceğim diyorsanız bu soygunun tarafı olursunuz. Beşli çetenin hamisi ve pazarlayıcısı Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu