KıbrısManşetSiyaset

CHP TBMM’ye Türkiye’ye alınmayan KKTC vatandaşları için önerge sundu

Türkiye‘ye alınmayan KKTC Vatandaşları konusunda TC Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne (TBMM), TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘ın yanıtlaması istemiyle soru

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP grubu, Ali Bizden ve Dr. Ahmet Cavit An’ın Türkiye’ye alınmama sebepleriyle ilgili soru önergesi hazırladı ve TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yazılı cevap talep edildi.

KKTC vatandaşları Ali Bizden ve Dr.Ahmet Cavit An’ın “G-82” kodu ile Türkiye’ye alınmama iddiaları ile birlikte aralarında geçmişte bakanlık da yapmış, siyasetçi ve basın emekçilerinin isimlerinin bulunduğu “ülkeye alınmayacak şahıslar” listesi olduğu iddialarının doğruluğu, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözler imzası ile Fuat Oktay tarafından yazılı cevaplanması istemi ile TBMM Başkanlığına verildi.

ÇAKIRÖZLER’İN BAŞVURUSUNDA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ:

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na;

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla.

Basında yer alan haberlere göre, KKTC’nin eski cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın basın ve iletişim koordinatörü Ali Bizden 6 Temmuz 2021 tarihinde ‘’güvenlik gerekçesi’’ denilerek Sabiha Gökcen Havalimanı’ndan Türkiye’ye alınmamış, geri gönderilmiştir.

Bizden’in telefonuna ve parasına el konulmuştur. Aynı şekilde, Yazar Dr. Ahmet Cavit An da 12 Temmuz 2021 tarihinde İstanbul Havalimanı’na ‘’ülkeye girişiniz yasak’’ denilerek Türkiye’ye alınmadan geri gönderilmiştir. Bu isimlere görevliler tarafından ‘’G-82’’ kodu gerekçe gösterilerek ülkeye alınmadıkları bilgisi verildiği basında yer almıştır.

Öte yandan, aralarında geçmişte bakanlık yapmış siyasetçi ve basın emekçilerinin bulunduğu bir grup isim için ‘’ülkeye alınmayacak şahıslar’’ listesi hazırlandığı iddiaları da basına yansımıştır. Bu isimlerin ‘’Türkiye’nin milli güvenliğine tehdit oluşturduğu’’ gerekçesiyle 5 yıla varan bir zaman dilimi içerisinde ülkeye kabul edilmeyecekleri iddia edilmektedir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu