GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Çiçek ekmekle sorunlar çözülmüyor

Elektrik yok, muhaceret memuru yok, internet yok; ama çiçeğimiz var

Elektrik yok, muhaceret memuru yok, internet yok; ama çiçeğimiz var…

-Gıynık Özel

10 YILLIK BİR SÜREÇ
Yapımına 2013 yılında başlanan Yeni Ercan Havaalanı Terminal Binası, 10 yıl sonra TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusu ile 20 Temmuz tarihinde resmen açıldı. Temelleri atıldığı günden itibaren skandalları bitmeyen Yeni Ercan Havaalanı, açılmasının ardından da bu yöndeki istikrarını sürdürdü. Elektrik kesintileri, internet arızaları, uzun pasaport kuyrukları, eksik muhaceret polisleri gibi birçok kritik konuda sık sık gündeme gelen Yeni Ercan Havaalanı, 10 yıllık bir sürecin ardından dahi tam anlamıyla hizmete geçemedi.

DIŞI MAKYAJLANIYOR
Hükümet yetkililerinin “ülkenin vitrini” olarak tanımladığı Yeni Ercan Havaalanı Terminal Binası, gelen ve giden yolculara mağduriyet yaratmaya devam ederken, yaşanan sıkıntılara bir türlü çözüm getirilmedi. Temel eksikliklerin giderilemediği Ercan’ın yalnızca dışı makyajlanıyor.

BOL BOL ÇİÇEK EKTİLER
Geçtiğimiz gün T&T Havalimanı İşletmeciliği tarafından yapılan açıklamada, havalimanının peyzaj çalışmaları kapsamında bir yıl içerisinde binlerce çiçek ve fidan havalimanının dışından başlayarak iç bölümlere kadar ekildiği kaydedildi. Havalimanı girişinden itibaren yolcuların yemyeşil bir bitki örtüsü ve çiçeklerle karşılaştıkları ifade edilen açıklamada, ekim çalışmalarının aralıksız devam ettiği de belirtildi. Peyzaj çalışmalarının medyada yayınlanması ise Ercan’da mağduriyetin yaşayan vatandaşları çileden çıkardı.

“ÇİÇEK EKMEYİN İŞ YAPIN”
Temel sorunlara çözüm bulunmasını bekleyen vatandaşlar, bunları adeta görmezden gelen yetkilileri göreve çağırdı. Sorunların “çiçek ekmekle” çözülmeyeceğini ifade eden halk, bir an önce yaşanan sıkıntılara çözüm bulunmasını istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu