KıbrısManşet

Çiftçiler Birliği Başkanı Nizam: Tarım sigortasına akan parayı biz çiftçiler akıtıyoruz

Çiftçiler Birliği Başkanı Mehmet Nizam, katıldığı bir programda bugün Meclis’te konuşulan Genel Tarım Sigorta Fonu’na yönelik konuşarak Tarım Bakanı Dursun Oğuz’un da çiftçilerin yanında olmadığını savundu.

CANLI AKTARIM

GÖZÜMÜZ KARARDI ARTIK!

Çiftçiler Birliği Başkanı Mehmet Nizam öncülüğünde bazı çiftçiler traktörleriyle 18 Haziran tarihinde Başbakanlık önünde eylem yaparak sorunlarını dile getirmişti. Daha sonra yapılan görüşmeler neticesinde çiftçiler hükümete çarşamba gününe kadar müsaade etti. Bugün eylem hakkında konuşan Nizam, çarşamba gününe kadar elle tutulur bir sonuç alamadıkları takdirde daha kapsamlı bir eyle planı ile yeniden sokakta olacaklarının altını çizdi ve sözlerine şu şekilde devam etti: Sokağa döküldüğümüzde yüksek miktarda bir mazot harcanacak ancak o kadar gözümüz döndü ki bunun da üstesinden geleceğiz. 18 Haziran’dan sonrasında herhangi bir görüşme yapmadık onlar kendi bütçelerine göre bir çalışma yapıyorlar ancak bizim isteklerimiz net. Çiftçiliği sürdürmek isterlerse bunu destekleyecekler ama eğer bu memleket üretmesin derlerse ona göre bir çalışma yapacaklar.

“TARIM SİGORTASINA AKAN PARAYI BİZ ÇİFTÇİLER AKITIYORUZ”

Çiftçiler Birliği Başkanı Mehmet Nizam, katıldığı bir programda bugün Meclis’te konuşulan Genel Tarım Sigorta Fonu’na yönelik konuşarak Tarım Bakanı Dursun Oğuz’un da çiftçilerin yanında olmadığını savundu.

“Tarım sigortasına akan parayı biz çiftçiler akıtıyoruz” diyen  Nizam, “Gelen mal çiftçinin malıdır. Tarım sigortası fonuna yüzde 1,5 stopaj olarak aktarılıyor” şeklinde konuştu.

Bugün Meclis’te konuşan milletvekillerinin konuşmalarını işaret ederek “Herkes doğru konuşuyor ancak icraatta bir şey yok” ifadelerini kullanan Nizam, “Her ay yatacak olan para yatmadığı için oradaki para kullanıldı bu para ile gelir elde etme şansı vardı” diyerek tarım sigorta fonuna aktarılan paranın çiftçilerin malından aktarıldığının altını çizdi.

Tarım Bakanı Dursun Oğuz’un üreticinin yanındayız sözlerine yönelik konuşan başkan, “İyi bir insan olabilir ama üretim sektörünü savunurken ben bu kadarını yapabilirim diye bir şey yoktur” ifadelerin kullandı ve Tarım Bakanı’nın üreticinin hakkını savunmadığını ve elle tutulur bir şey göremediklerini aktardı.

HÜSEYİN ÇAVUŞ KELLE BİZİ ANLIYOR ANCAK SESİMİZİ DAHA FAZLA DUYURMALI

8 yıl başkanlık yapan şu an milletvekili olarak görev yapan Hüseyin Çavuş Kelle’nin şu an da bir siyasi kuruma üye olduğunu aktaran Nizam, “Bizim sorunlarımızı görebiliyor ve hesabı iyi olan birisidir. Üretici onu seçti ve üreticinin sesi olabilecek birisidir” diyerek Hüseyin Çavuş Kelle’nin kendilerini anladıklarını ancak üreticilerin sesini daha duyurmasını talep etti.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu