KıbrısManşetSiyaset

Çiftçilerin eyleminde tansiyon hat safhada… “Başbakan gelmezse kapıları yıkacağız”

Kendileriyle saat 12'de görüşmek üzere randevu veren Başbakan Ersan Saner'in Başbakanlık'ta olmadığını öğrenen çiftçilerin gerginliği oldukça yükseldi. Başbakan Ersan Saner'in Başbakanlık binasına gelerek kendileriyle görüşmemesi halinde duvarları ve kapıları yıkarak traktörlerle binanın bahçesine gireceklerini ifada ettiler


Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin dün akşam yaptıkları açıklamada, hükümetin verdiği sözleri tutmadığı belirtilerek, bugünden itibaren çeşitli şok eylemler ile seslerini duyuracaklarını açıklamıştı. Sabah Tarım Bakanlığı’nın yolunu traktörlerle kapatan çiftçiler, daha sonra araçlı eylemlerini Başbakanlık önüne taşıdı.

Kendileriyle saat 12’de görüşmek üzere randevu veren Başbakan Ersan Saner’in Başbakanlık’ta olmadığını öğrenen çiftçilerin gerginliği oldukça yükseldi. Başbakan Ersan Saner’in Başbakanlık binasına gelerek kendileriyle görüşmemesi halinde duvarları ve kapıları yıkarak traktörlerle binanın bahçesine gireceklerini ifada ettiler.

Traktörleri Başbakanlık kapısına dayayan çiftçilerin karşısına polis ekipleri tarafından etten duvar örüldü.

Lefkoşa Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı ve üyelerini uyararak, “Herhangi bir kamu malına ya da kişiye zarar vermeniz halinde hakkınızda yasal işlem başlatılacak. Traktörlerle devlet malına zarar vermek bir eylem çeşidi değildir. Başbakan toplantıya gelmediği için devlet malına zarar veremezsiniz” sözleriyle eylemcileri uyardı.  Hüseyin Kadir Çete’nin uyarısı da tansiyonu düşürmedi.

Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu, eylemcilerin yanına gelerek Çiftçiler Birliği’nden bir heyeti görüşme için içeriye davet etti. Başbakanlık Müsteşarı’nın daveti üzerine tansiyon düşürüldü ve traktörler geçici bir süre için susturuldu. Çiftçiler Birliği üyeleri görüşme için içeriye girdi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, hükümetin verdiği sözleri tutmadığını açıklayarak, bugünden itibaren çeşitli şok eylemler ile seslerini duyuracaklarını bildirdi.

Birlikten yapılan açıklamada, “Geciken haklarımızı almak üzere Bakanlıklara ve Başbakanlığa geliyoruz” denildi.

Birlik açıklamasında, “Laf değil icraat bekliyoruz” ifadelerine dikkat çekildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Aylardır, pandemi süreci ile boğuşan ülkemizi, çeşitli sağlık ve ekonomik sorunlar ile boğuşan halkımızı da düşünerek geride durmayı daha doğru gördüğümüz için yapılmayan icraatlar için sesimizi çıkarmadık.

Ancak görüyoruz ki Hükümet edenler iyi niyetten yoksun, verdikleri sözleri tutamayan ve hatta genel anlamda birbirlerinden haberleri yokmuş gibi davranmayı yeni bir Hükümet modeli haline getirmeyi iyice benimsemiş gibiler.

Daha önce Sayın Başbakan ile çeşitli sorunlarımızı gündeme getirdiğimiz görüşmemizde, bizlerden aldığı bilgiler ile ilgili Bakanlıklarla yapacağı görüşmelerden sonra sorunlarımızı çözeceğini belitmişti.

Aradan geçen 2 aylık zamanda sorunlarımızın çözümüne yönelik herhangi bir girişim göremedik maalesef.

Bekleyen DGD ödemelerimiz, akaryakıt desteklerimiz, yaşadığımız kuraklık konusundaki çalışmalar, Yeni DGD tutarlarının belirlenmesi ve geciken ilk taksidi, önümüzde biriken sorunların sadece birkaçıdır.

Artık tahammülümüz kalmamıştır.

Bizler artık, anlayışımızın ve sabrımızın gereksiz yere suistimal edildiğine inanıyoruz.

Bu yüzden, yarından itibaren çeşitli şok eylemler ile sesimizi duyurmaya ve geciken haklarımızı almak üzere Bakanlıklara ve Başbakanlığa geliyoruz.

Halkımızla her türlü konuda birlikte olan Çiftçilerimizin bu hak arayışında, halkımızın da anlayışına şimdiden teşekkür ederiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu