GenelKıbrısManşetSiyaset

“Cılız ve ezik bir yapı her gün Türkiye’den bahsediyor”

Toplumcu Kurtuluş Partisi – Yeni Güçler (TKP- YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, katıldığı bir tv programında yönetim zafiyeti olduğunu söyledi

Toplumcu Kurtuluş Partisi – Yeni Güçler (TKP- YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, katıldığı bir tv programında yönetim zafiyeti olduğunu söyledi ve TKP’nin iktidara gelmesi halinde vergi reformunun yapılacağını belirtti ve sosyal demokrat bir iktidarın bu ülkeye gelmediğinin altını çizdi.  Ülkede devletin iki türlü para kaynağı bulabileceğini ifade eden Çakıcı, ‘ya Ankara’ya gidip yalvaracaksınız ya da kaynağınızı vergilerle toplarsınız” dedi.

Ülkede vergi reformu yapılması gerektiğini öne süren Çakıcı, “Büyük işletmeler, yatırım turizm, eğitim adı altında sonsuz vergi muafiyeti alıyorlar ve bu belli bir zamanla da kısıtlı değil. Yüzde 20-35 arası kurum ve gelir vergisi ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

VERGİ REFORMU YAPMAYAN İKTİDAR SOSYAL DEMOKRAT DEĞİLDİR

Vergi sistemi doğru değil, kurum ve gelir vergisinin belli bir zümreden alınmadığını vergi reformu gerektiğini kaydeden Çakıcı, TKP’nin iktidara gelmesi halinde gelir vergisini alacağını belirterek, “Memleketi uçuracağım. Elektriğe, ekmeğe, tüp gaza zammın ne demek olduğunu söylüyorum. Devletin iki türlü para alma biçimi var ya Ankara’ya gidecek yalvaracaksınız, ikincisi ise kaynağınızı burada toplarsınız. Hiç sosyal demokrat iktidar bu ülkeye gelmedi. Vergi reformu yapmayan hiçbir iktidarda sosyal demokrat değildir” diye konuştu.

Çakıcı, “Cılız ve ezik bir yapı her gün Türkiye’den bahsediyor her gün anavatan her gün asker… Retorik gibi.  Bence suçlu psikolojisi bu. Bir şeyi yapamayanlar aptal yerine koyuyor bizi, bizim savaş gördüğümüzü, göçmen olduğumuzu biliyorlar. Vergi reformu, tarım reformu yapmaz, faiz yasası geçir dersin, yapmaz. Ondan alamadığını orta direkten elektriğe, ekmeğe, benzine zam olarak alıyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu