Genel

CISSE’nin “Ne yapabiliriz?” başlıklı söyleşi etkinlikleri tamamlandı

“Ne Yapabiliriz?” başlığı altında bir dizi etkinlik gerçekleştiren Cyprus International Social Sciences Education (CISSE), bu etkinliklerin sonuncusunu geçtiğimiz gün tamamladı

Ne Yapabiliriz?” başlığı altında bir dizi etkinlik gerçekleştiren Cyprus International Social Sciences Education (CISSE), bu etkinliklerin sonuncusunu geçtiğimiz gün tamamladı.

Moderatörlüğünü Hukukçu Tacan Reynar’ın yaptığı söyleşi etkinliklerinin “Siyaset İle Ne Yapabiliriz? konulu söyleşisine CTP Milletvekili Doğuş Derya, TDP Genel Başkanı Mine Atlı, YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı ve Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Cansu N. Nazlı konuşmacı olarak katıldılar.

Hukukçu Tacan Reynar’ın sorularını yanıtlayan konuşmacılar, ülkenin siyaseten içerisinde bulunduğu durumu değerlendiler.

Muhalif güçlerin kurulu düzene karşı alternatif mücadele yöntemleri belirleyerek iş ve güç birliği yapmasının gerekliliğini ifade eden konuşmacılar, iş ve güç birliğinin ülkenin yarınları için olan önemine değindiler.

Gençlerin de sürece aktif bir şekilde katılımını sağlayarak politika üretimindeki yeterliliğin çok daha iyi bir noktaya gelebileceğini belirten konuşmacılar, ülke solunun güçlenmesinin ve etkisinin bu yolla da pekişeceğini vurguladılar.

Düzenin yarattığı sorunları bir bütün olarak değiştirme çabası içerisinde olmanın da altı çizildiği etkinlikte, yaşamın içerisinde örgütlenme zorunluluğunun günümüzde çok daha elzem hale geldiği de konuşmacılar tarafından belirtildi.

Etkinlik katılımcı misafirlerin soru ve özel paylaşım katkılarıyla sona erdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu