DünyaEkonomiGenelManşetToplum

Citadel, kripto para piyasalarına girmeye hazırlanıyor

Amerikan çok uluslu koruma fonu ve finansal hizmetler şirketi Citadel, bu yıl kripto para piyasalarına girmeye hazırlanıyor.

Amerikan çok uluslu koruma fonu ve finansal hizmetler şirketi Citadel, bu yıl kripto para piyasalarına girmeye hazırlanıyor.

Citadel kurucusu Ken Griffin, son jeopolitik çatışmalar ışığında piyasaların mevcut durumu hakkında “çok değişken bir bükülme noktasında” olduklarını belirtti.

Daha önce genç nesli onlardan uzak tutan ve “kripto paralara gerek yok” diyen Griffin, firmanın bu yıl kripto varlık piyasalarına gireceğini açıkladı.

“Önümüzdeki aylarda kripto para birimlerinde piyasalar oluşturmaya başladığımızı göreceğinizi varsaymak doğru olur.”

Bu, Griffin’in “Bitcoin şu anda yüzlerce yıl önce Hollanda’da gördüğümüz lale soğanı çılgınlığının birçok unsuruna sahip” dediği Kasım 2017’den bu yana tam bir geri vites.

Griffin, dijital varlıklarla ilgili olarak “hayır” demenin yanlış olduğunu kabul etti. “Kripto, son 15 yılda finanstaki en büyük aktörlerden biri oldu” diye eklemeden önce şunları söyledi:

“Açık olacağım, bu süre boyunca karşıt görüşte bulundum. Ancak bugün kripto piyasasının yuvarlak rakamlarla yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir piyasa değeri var, bu da size bu konuda haklı olmadığımı gösteriyor.”

Hala şüpheci olduğunu belirten Griffin ancak “bugün dünyada buna katılmayan yüz milyonlarca insan var” dedi.

“Kurumların ve yatırımcıların portföy tahsis sorunlarını çözmelerine yardımcı olmaya çalıştığımız ölçüde, kriptoda piyasa yapıcı olmayı ciddi şekilde düşünmeliyiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu