KıbrısManşetSiyasetToplum

Cıttaslow Dönem Başkanlığı Lefke’nin

Cittaslow KKTC Ağı dönem Başkanlığı, Tatlısu Belediyesi Başkanı Hayri Orçan’dan, Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya’ya devredildi

Cittaslow KKTC Ağı dönem Başkanlığı, Tatlısu Belediyesi Başkanı Hayri Orçan’dan, Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya’ya devredildi.

2024 YILI PROJELERİ TARTIŞILDI
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde yapılan toplantıda, Cittaslow KKTC Ağı Başkanlığı, Tatlısu Belediyesi Başkanı Hayri Orçan’dan, Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya’ya devredildi. Cittaslow ağına üye; Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Katip Demir, Lefke Belediyesi Başkanı Aziz Kaya, Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, Geçitkale Serdarlı Belediyesi Başkanı Halil Kasım ve Tatlısu Belediyesi Başkanı Hayri Orçan’ın katıldığı toplantıda, 2024 yılı ile ilgili yapılması planlanan projelerin tartışıldığı kaydedildi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜN TANITILMASINA BÜYÜK KATKI”
 Her yıl dönüşümlü olarak yapılan ağ başkanlığını üstlenen Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Cittaslow felsefesinin, insan ve yaşam kalitesini artırmayı amaçladığını ve kentlerde kimlikleri oluşturmaya yardımcı olduğunu belirtti. Bu anlayışın ülkenin yerel dokusu ve kültürünün tanıtılmasına büyük katkı sağladığını ifade eden Kaya, “Bu unvanı taşıyan kentler, kültürlerine, doğalarına ve yerel değerlerine sahip çıkarak, üretimi teşvik etmekte ve bu yönde politikalar geliştirmeye devam etmektedir” dedi.

“İLERLEYEN SÜREÇTE ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”
 Savaşlar, doğal afetler ve salgınların tüm dünyayı etkilediği bu günlerde yerel yönetimlere düşen sorumlulukların ne kadar çok olduğunun görüldüğünü kaydeden Kaya, yerel üretim ve kentlerin, iyi politikalar üreterek, korunmak zorunda olduğunu belirtti. Cittaslow KKTC Ağı olarak ilerleyen süreçlerde bu yönde ortak çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Aziz Kaya, “Gerek ülkemizin tanıtılması gerekse kentlerimizin değerlerinin yaşatılarak, gelecek nesillere aktarılması için birlikte çalışacağız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu