Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

“Çocuk koruma sistemi hayata geçirilmesi gerek”

Denkay Başel Sosyal Gelişim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Barış Başel, pandemi sürecinde çocuk istismarlarının örtülü kaldığını, çağdaş bir çocuk koruma sistemi hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. 

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Denkay Başel Sosyal Gelişim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Barış Başel, pandemi sürecinde çocuk istismarlarının örtülü kaldığını, çağdaş bir çocuk koruma sistemi hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Barış Başel, yaptığı yazılı açıklamada, çocuk hak ihlallerinin önlenmesi için kapsamlı ve çağdaş bir çocuk koruma sistemi ile erken uyarı mekanizması oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Eğitimciler ve sağlık personeli tarafından fark edilebilecek istismar bulgularının, okulların kapalı olduğu pandemi sürecinde görünemediğini kaydeden Başel, “Yaşanan istismar vakaları örtük kalmaktadır” dedi

Başel, “Kapsamlı bir çocuk koruma sisteminin ve erken uyarı mekanizmalarının oluşturulmaması nedeni ile yasaklar dönemi ve açılma sonrası süreçte çocuk hak ihlalleri, ihmal ve istismar oranları bilinmemekte ne yazık ki çocuklar ancak trajik sonuçlar noktasında toplum ve basın tarafından fark edilmektedir” dedi.

Bazı yayın organlarının, istismarcıların açık ismi ve yaşadığı yerle ilgili bilgi vermesi nedeniyle
istismara uğrayan çocuğu deşifre edebileceğini kaydeden Başel, “Bu şekilde verilen haberler mağdur çocuk için yaşanan büyük travmaya ve gelecekteki yaşantısına yönelik yıkıcı psiko-sosyal etkilere neden olmaktadır” dedi.

 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu