KıbrısManşetToplum

Çocuklar için pedal çevirecekler

Ceyhun Uzun, kanserli çocuklara bağış toplamak için İngiliz meslektaşıyla 4 bin 23 kilometre pedal çevirerek 20 günde Lefke'ye ulaşmayı hedefliyor

Ceyhun Uzun, kanserli çocuklara bağış toplamak için İngiliz meslektaşıyla 4 bin 23 kilometre pedal çevirerek 20 günde Lefke’ye ulaşmayı hedefliyor.

LONDRA’DAN LEFKE’YE
İngiltere’de 20 yaşındaki kızı Tanyel Uzun’u 2016’da kanserden kaybeden Kıbrıslı Türk polis memuru Ceyhun Uzun, kanserle mücadele eden çocuklara bağış toplamak amacıyla birlikte görev yaptığı İngiliz meslektaşı Ryan Mckinlay ile Londra’dan Lefke’ye 4 bin 23 kilometre pedal çevirecek. Başkent Londra’da 30 yılı aşkın süredir polis memuru olarak görev yapan Ceyhun Uzun’un tek çocuğu Tanyel’e, 2013’te henüz 18 yaşındayken kemik kanseri teşhisi kondu. Tanyel, aldığı yoğun tedaviye rağmen hastalığının nüksetmesi üzerine Ocak 2016’da 20 yaşındayken yaşamını yitirdi.

KANSERLİ ÇOCUKLAR VE AİLELERİNE YARDIM İÇİN
Daha önce ‘Survivor’ yarışmasına katılan, İngiltere’de yılın polisi ödülünü alan ve Londra maratonunda üç dünya rekoru sahibi Uzun ile meslektaşı Mckinlay, İngiltere, Fransa, İsviçre, İtalya, Yunanistan ve Türkiye’yi geçerek 20 günde KKTC’ye ulaşmayı hedefliyor. Uzun, günlerce sürecek bisiklet yolculuğunu kişisel sosyal medya hesabı ve “Tanyel’s Smile” vakfı üzerinden paylaşarak bağış talebinde bulunacak. Bu süre zarfında toplanan bağışlar, vakıf aracılığıyla Tanyel’in çok sevdiği memleketi KKTC’deki kanserli çocuklar ve ailelerine yardım için kullanılacak.

UZUN: 10 BİN STERLİN TOPLAMAK İSTİYORUZ
Yola çıkmadan önce ilk olarak Londra’da görev yaptığı İngiliz Polis Teşkilatı Scotland Yard’ı ziyaret eden Uzun, ardından kızı Tanyel’le vedalaşmak için kabrinin bulunduğu mezarlığa gitti. Baba Uzun, yolculuk boyunca kanserli çocuklara yardım toplayacaklarını belirterek “Vakfımızın hedefinin yaklaşık yarısına ulaştık. 10 bin sterlin toplamak istiyoruz. Galiba şu an 4 bin sterlini geçtik. Siz de bağış yapın. Ne kadar olduğu fark etmez. Farkındalık yaratalım.” dedi.

MCKINLAY: TANYEL’İN ADINI YAŞATMANIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLIYORUM
Birlikte görev yaptığı meslektaşı Ceyhun Uzun ile KKTC’ye kadar pedal çevirecek olan İngiliz polis memuru Ryan Mckinlay de aynı zamanda sporcu olduğunu, daha önce İngiltere ve İskoçya adına koşu yarışmalarına katıldığını anlattı. Uzun’un tutkusundan ve kanserli çocuklara yardım için yaptığı çalışmalardan etkilendiğini söyleyen Mckinlay, “Ona arkadaşım diyebilecek kadar şanslıyım ve açıkçası bundan bahsettiğinde, onu elimden geldiğince desteklemeye gerçekten çok hevesliydim ve onunla bu büyük macerayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu