DünyaGenelManşetSiyasetToplumYaşam

Çocuklara kıymayın efendiler!

Ukraynalı bir çocuk Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenerek ordusunu geri çekmesini istedi.

Ukrayna: Rusya’ya ait 14 uçak, 8 helikopter, 102 tank ve 3 bin 500’den fazla asker vuruldu.

“UKRAYNALI ÇOCUKLAR SİZE SESLENİYOR!”… Ülkeden bomba ve siren sesleri yükselirken Ukraynalı bir çocuk Putin’e seslenmek için kamerasının karşısına geçti. Buz mavisi gözleriyle ve yüzündeki yara iziyle çektiği görüntüde konuşan çocuk, “Vladimir Putin, Ukraynalı çocuklar size sesleniyor. Ordunuzu geri çekin” ifadelerini kullandı.

ZELENSKİY: BEN BURADAYIM VE SİLAHLARIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ… Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medyadan başkent Kiev’in merkezinde bulunduğuna dair görüntü paylaştı. Ülkesini terk ettiğine ilişkin bilgileri yalanlayan Zelenskiy, “Ben buradayım ve silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Çünkü silahımız hakikattir. Hakikatimiz de bu topraklar, ülke ve çocukların bizim olmasıdır. Tüm bunları koruyacağız” ifadelerini kullandı.

SALDIRILAR GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ… Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in gecenin zor geçeceği ve Kiev’in kaybedilmemesi gerektiği uyarısı sonrasında, şehirde ağırlıklı olarak meskun mahallelerin olduğu bölgelerde sabaha kadar çatışma ve patlama sesleri duyuldu. Mahalle aralarında Rus askerleri ile Ukrayna güçleri arasındaki çatışmalar esnasındaki silah sesleri ve patlama görüntüleri vatandaşlar tarafından çekilen videolarla sosyal medyada paylaşıldı. Kiev’in batı girişindeki Zafer Caddesi’nden Rus birliklerinin şehre sokak çatışmalarıyla girmeye çalıştığı ifade edildi. Ukrayna Kara Kuvvetleri basın servisi, yerel saat ile 04.08 itibarıyla Zafer Caddesi civarındaki askeri birliğe yapılan saldırının geri püskürtüldüğü ve durumun sakin olduğunu bildirdi.

VASİLKİV’E ÇOK SAYIDA RUS ASKERİ PARAŞÜTLE İNDİ… Kiev bölgesinde bulunan Vasilkiv yerleşim yerinde yoğun silahlı çatışmaların yaşandığı belirtildi. Vasilkiv Belediye Başkanı Natalya Balasinoviç 1+1 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, çok sayıda Rus askerinin bölgeye paraşütle indiğini söyledi. Şehirde çatışmalar olduğunu ve Rus askerlerinin roket saldırıları gerçekleştirdiğini aktaran Balasinoviç, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri arasında ölenler olduğunu kaydetti.

“3 BİN 500’DEN FAZLA RUS ASKER ÖLDÜRÜLDÜ”… Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna ile sınırındaki bölgelere ilave askeri birlikler yerleştirmeye başladığı belirtildi. Rus ordusunun kayıplarının arttığına işaret edilen açıklamada, “Rus birliklerinin tahmini kayıpları, 14 uçak, 8 helikopter, 102 tank, 536 zırhlı araç, 15 topçu ve ‘Buk’ füze sistemi.” ifadelerine yer verildi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayil Podolyak, “Sabah itibarıyla 3 bin 500’den fazla Rus asker öldürüldü ve 200’ü esir alındı” ifadesini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu