KıbrısManşet

Çocuklarda doğa ile ilgili farkındalık artırılmak hedefleniyor

ÇADER, Belçika uyruklu VGP Vakfının “Doğayı Koruma Kampanyası” çerçevesinde çocuklar işe yaz programını başarıyla tamamladı. 

 

Bu programın amacı, çocuklarda doğayla ilgili farkındalığı artırmak ve grup halinde çalışmayı desteklemektir. 

Programımız, 6 Temmuz’dan 31 Ağustos’a kadar devam edip, doğayı nasıl koruyabileceğimizi öğreten aktivitelerle çocuklara Kıbrıs’ın tabiatının kültürümüzdeki önemini de göstermiştir. 

Çocuklar, doğa ile ilgili şarkılar veya kağıdın nasıl geri dönüşüm yapıldığını öğrenmek ile beraber, hep birlikte çiçek, böcek ve kuşların doldurduğu bir “Yeşil Bahçe” hayal edip, kendi seramik hayvanlarını ve şeker yerine kuru meyve yemeyi de öğrendiler. 

İpek böceklerinin hayat döngüsünü izledikten sonra kozalardan nasıl el işi yapıldığını gördüler. 

Programımız boyunca Yakın Doğu Üniversitesi’ndeki Herbaryum Müzesi ve bir arıcı dahil birçok gezi düzenlendi. Alagadi’deki gezide, SPOT (Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti) ile denize atılan plastik ve başka çöplerin kuluçka sürecini ne kadar kötü etkilediğini gördüler ve kaplumbağaların kuluçkadan çıkmasını heyecanla izleme şansı buldular. 

Yaz programının son gününde ise, çocuklar o gün inşa ettikleri Arı Otelini görmek için ailelerini davet ettiler ve kendi hazırladıkları kuru meyve ve kurabiyeler ile ağırladılar. Aile gecesi, çocuklara ailelerine de doğayı korumanın önemini gösterebilecekleri bir fırsat ve yaptıkları eğlenceli projeleri hep birlikte görmek için bir fırsat oldu. 

Yakın Doğu Üniversitesi’ne Herbaryum Müzesi’ne ulaşım sağladığı için,

Müzik öğretmeni Naciye Yurdadöner’e,

Gold Laurel Arı Balı üreticisi Halil Ercan’a ve ulaşım için Çatalköy Belediyesi

“Papi ve Mini Gizem Oyunu” isimli masalın yazarı ve öğretmen Cansu Barutcu’ya,

Sanatçı Maxene Shailer’e,

Seramik için Gonca Akbudak Karacagil’e,

Çocuk Hakları Derneği’ne, Nurten Dayı ve psikolog Zahide Aliusta’a

SPOT’tan Meryem Özkan’a yardımlarınız için çok teşekkür ederiz, projemize katkılarınız sayesinde birçok aktivitemiz mümkün olabildi. ÇADER komitesindeki herkese de gayretli çalışmaları için teşekkür ederiz. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu