GenelKıbrısManşetSpor

Çocuklarımız gururlandırıyor

U14 ERKEK BASKETBOL KARMAMIZDAN ÖNEMLİ BAŞARI

KKTC U14 Erkek Basketbol Karmamız, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye U14 Bölgeler Şampiyonası’nda müthiş bir başarıya imza atı. 18 farklı şehirde 120 takımın katılımı ile gerçekleşen Türkiye U14 Bölgeler Şampiyonası’nda antrenörler Ahmet Dağer ve Tufan Akansoy nezaretinde 12 sporcudan oluşan karmamız 4. bölge olan Karaman grubunda oynadığı iki maçını da kazandı ve grup lideri olarak bir sonraki aşama olan Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

KARAMAN KARŞISINDA FARKA KOŞTULAR: 99-24

3 takımlı grupta yer alan karmamız ilk maçında Mersin temsilcisi İnanç Spor’u 66-58 mağlup ederken ikinci maçında da dün Karaman temsilcisi Karaman Özel İdare Spor karşısında farka koşarak rakibini 99-24 mağlup etti. Karaman maçına fırtına gibi giren karmamız ilk periyottan farkı yakaladı ve bu bölümü 32-7 önde kapatırken ikinci periyotta da farkı iyi açarak devreyi 52-14 üstün kapadı. İkinci devreye de hızlı giren temsilcimiz üçüncü periyot sonunda 78-20’lik skoru yakalarken maçın başından sonuna çok rahat bir oyun ortaya koyan karmamız son periyotta da bunu sürdürdü ve karşılaşmayı 99-24’lük farklı skorla kazandı.

ANADOLU ŞAMPİYONASI’NA KATILACAKLAR

Türkiye U14 Bölgeler Şampiyonası’nda 4. bölge olan Karaman grubunda yer alan U14 Erkek Basketbol Karmamız bu sonuçların ardından grup lideri olarak bir sonraki aşamaya yükseldi. Karmamız, 15-19 Nisan tarihlerinde Sivas’ta düzenlenecek Anadolu Şampiyonası’nda mücadele edecek.

EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANACAĞIZ

U14 Erkek Basketbol Karması antrenörleri Ahmet Dağer ve Tufan Akansoy Türkiye Bölgeler Şampiyonası ile ilgili yaptıkları açıklamada başarılı bir turnuvayı tamamladıklarını, oyuncularımızın büyük mutluluk yaşadığını ve Sivas’ta düzenlenecek Anadolu Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanacaklarını belirttiler.

LEVENT KIZLARI DA ANADOLU ŞAMPİYONASI BİLETİ ALMIŞTI

İki hafta önce Leventspor U16 Kız Basketbol Takımımız da Türkiye U16 Bölgeler Şampiyonası’nda yer aldığı grupta oynadığı 3 maçını kazanarak grup lideri olmuş ve Türkiye U16 Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu