KıbrısManşetSiyasetToplum

Çocuklarımızın sağlığı tehlikeye atıldı

Emin olun ki karşılaşacağınız görüntülerden hoşnut olmayacaksınız. Ve bu okullara her gün binlerce çocuğumuz gidiyor. Bu çocukların hak ettikleri bu mu?

Sessiz sedasız hademe grevi devam ederken okullar pislikten geçilmiyor. Gördüğüm kadarıyla şu ana kadar bir çözüm de üretilemedi bu konuda..

Hoş çözüm için niyet var mı o da ayrı bir konu.Lakin herkes bilsin ki devlet okullarında çocuklarımızın sağlığı çok ciddi bir risk altında.  Okulların hijyen olması gereken alanları pislik içinde. Çocuklar her gün bu mikrobik ortamda okullarına gidip geliyorlar. Kaç kişi farkında bilmiyorum ama okulların pislik içinde olması nedeniyle çocuklarda çeşitli etkilerin olduğu sağlık sorunları yaşanıyor. Eğer bu sorun çözülmezse bunun çocuklara yansıması çok daha ciddi boyutlara ulaşacak.

Açıkçası hademelerin işlerinin başında olduğu dönemlerde de birçok okulun hijyen sorunu yine vardı. Ve fakat bu şu an eylemden dolayı ikiye katlandı.

Şöyle gözünüzün önüne getirmeye çalışın.

600 kişilik bir okulda ortak kullanım alanları ne durumda olur diye! “ REZALET”  sanırım en uygun kelime bu olur. Birçok okulda tuvaletler kullanılmayacak durumda.

Bunu gözlemek isteyen herkes kendine en yakın okula gidip tuvaletlere bir göz atsın.

Emin olun ki karşılaşacağınız görüntülerden hoşnut olmayacaksınız. Ve bu okullara her gün binlerce çocuğumuz gidiyor. Bu çocukların hak ettikleri bu mu?

Hükümet üyelerinin de ilgili bakanlığın da umursamaz yaklaşımı bir tarafa kimsenin görmek istemediği bu görüntülerin sonucunda çocukların sağlığı tehlikeye atılıyor .Her Allah’ın günü şunu yaptık bunu ettik gevezeliği içinde beyanatlar veren hükümeti yetkililerinin bu soruna ivedilikle bir çözüm bulması gerekiyor. Nitekim Bakan Nazım Çavuşoğlu sorunun çözüldüğünü ve okullarda ivedilikle temizliğe gidileceğini açıkladı. Ve fakat yaklaşık bir buçuk aydır sürdürülen bu eyleme çare çok daha önce gelmeliydi. Olmadı.. Her yer döküm saçım olduktan ve çocukların sağlığı ciddi şekilde tehlikeye atıldıktan sonra çözüm geldi, umarım bundan sonrası için okullarda köklü hijyeni sağlayacak çalışmalara gidilir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu