KıbrısManşetToplumTürkiye

Çocukların tümü enkaz altında

Mağusa Türk Marif Koleji’nden 31 kişilik ekipten haber alınamazken, aileler 18 saattir çalışma yapılmamasına isyan etti

 

Mağusa Türk Marif Koleji’nden 31 kişilik ekipten haber alınamazken, aileler 18 saattir çalışma yapılmamasına isyan etti

Adıyaman’da spor kafilesinde yer alan ve Grand İsias Hotel enkazının altında kalan öğrencilerin aileleri bölgeye ulaştı. Ercan Havalimanı’ndan akşamüzeri saatlerinde gerçekleştirilen seferle Adıyaman’a intikal eden aileler, bölgeye ulaşmalarının ardından büyük bir şokla karşılaştı. 18 saattir çalışma yapılmadı; dört kişi dışında kimseden haber yok… Saatlerdir 4 kişi dışında kimseden haber alınamadı.

Oğlu da sporcu kafilesinde yer alan ve bölgeye giden basın camiasının yakından tanıdığı bir isim olan Feriha Yiğittürk, canlı yayında gelişmeleri gözyaşlarıyla aktararak isyan etti. 18 saattir hiçbir kurtarma çalışması olmadığını ve çocuklardan hiçbirisine ulaşılamadığını kaydeden Yiğittürk, “18 saattir yapılan hiçbir çalışma yoktur. KKTC’den gelen 10 kişilik Sivil Savunma ekibi gelerek çalışmalara başladı” dedi. Otel binasının tamamen yıkıldığını kaydeden Yiğittürk, “Çocuklarımız 18 saattir göçük altında ve hiçbirinden haber alamıyoruz. Burada hiçbir şey yapılmadı. Bizimle birlikte gelen ekip çalışmaya başladı. Enkazın kaldırılması için hiçbir çalışma yapılmadı.

Deprem sonrasında Esra Özbayraktar, Ravin İpekçioğlu, Murat Aktuğralı ve Recep Kılıç isimli veliler dışında, geriye kalan öğrencilerden henüz kurtarılan olmadı. Olay yerine giden 10 kişilik kurtarma ekibi dışında, saat 23.00 civarı deniz yoluyla Türkiye’ye giden Sivil Savunma ekiplerinin de bölgede çalışmalara katılması bekleniyor. Veliler vakit kaybetmeden KKTC’den yeni ekiplerin bölgeye sevk edilmesini istiyor.

Velilerden Murat Aktuğralı’nın ilk andan itibaren enkazın başında olduğuna vurgu yapan Yiğittürk, “Kimsenin kurtarıldığını görmedi, kendi çocukları da dahil. Bu kirli bilgilerle kimsenin kafasını bulandırmayın. Ailelere boş umut vermeyin. 4 kişi o an kurtuldu, 31 çocuğumuz toprak altında şu an… Buraya yardım gönderilmeli. KKTC kendi insanı için her şeyi seferber etmeli” çağrısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu