KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Çok absürt bir durum

Eşit egemen devlet naraları atmak da değildir marifet, nitekim devletin altını dolduran ve ayakta kalmasını sağlayan en büyük gösterge o devletin yasalarla yönetilmesidir, kaldı ki bir hukuk devletinin vazgeçilmez unsurudur bu

Türkiye’de faaliyet gösteren herhangi bir siyasi partinin Kıbrıs’ın kuzeyine gelerek burada şube ve veyahut ofis açmasının nasıl bir izahı olabilir?

Konuya neresinden bakarsak bakalım bunun olağan bir tarafı yoktur ve olamaz da.. Dolayısıyla bunun ilk başından önünü almak gerekiyordu..

Bunu olağan hale getirmenin makul hiçbir makul izahı yoktur. Nitekim bu partilerden biri olan ve Kıbrıs’ın kuzeyine ofis açan Yeniden Refah Partisine ait lüks otomobillerin plaka yerine kırmızı plaka zemini üzerinde parti adı ve amblemi ile yasadışı bir şekilde yollarda boy göstermesi ülkedeki başıboşluğun açık bir göstergesidir. Polisin bu konuda derhal adım atması ise elzem bir durumdur.

Bu ülke yasalarla yönetiliyor diyorsak eğer kişiye, kuruma veya herhangi bir oluşuma karşı ayrıcalık yapılması kabul edilemez..

Eşit egemen devlet naraları atmak da değildir marifet, nitekim devletin altını dolduran ve ayakta kalmasını sağlayan en büyük gösterge o devletin yasalarla yönetilmesidir, kaldı ki bir hukuk devletinin vazgeçilmez unsurudur bu.

En basit anlatımıyla bugün dünyada  bir örneği yoktur bunun, bir ülkenin başka bir ülkeye gidip siyasi parti temsilciliği açmak gibi bir serbesiyeti yoktur. Örnek Almanya, Almanya’da Türk nüfusu oldukça kalabalık, ve fakat Türkiye’nin hiçbir partisinin orada temsilcilik açması mümkün değil.En azından resmi olarak buna müsade edilmediğini biliyoruz. O halde neden Kıbrıs’ın kuzeyinde Türkiye’nin siyasi partileri temsilcilik açma yarışına girdiler? Nedir burada murat edilen?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu