KıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Çok güzel olmuş

CTP’nin milletvekili adaylarını tanıtan kısa tanıtım videolarını. Gayet net ve bilgilendirici olmuş. Adaylar hiç abartmadan kısa öz geçmişlerini, eğitimlerini, bunca zamandır nelerle uğraştıklarını ve nihayetinde vizyonlarını ve her şeyden önemlisi hangi maksatla aday olduklarını açıklıyor

Dün tek tek izleme fırsatı buldum.

CTP’nin milletvekili adaylarını tanıtan kısa tanıtım videolarını. Gayet net ve bilgilendirici olmuş. Adaylar hiç abartmadan kısa öz geçmişlerini, eğitimlerini, bunca zamandır nelerle uğraştıklarını ve nihayetinde vizyonlarını ve her şeyden önemlisi hangi maksatla aday olduklarını açıklıyor. Bu çok yerinde bir uygulama.

Ve güzel bir düşünce olmuş.

Çok açık ki burada adayların  seçmene karşı duydukları saygı ile  konuşmalarında ne bir duygu sömürüsü, ne bir abartı, ne de ucuz siyaset var.. Son derece bilgilendirici ve son derece yalın bir anlatım dili ile izleyenlere hitap ettiler. Bende açıkçası sıkılmadan dinledim. Kurulan cümlelerde de lafazanlık olmayınca büyük keyif aldım, ve birçok milletvekili adayının vizyonunu neden aday olduğunu öğrenmiş oldum. Bence bütün partiler CTP’nin bu yaklaşımını örnek almalı. Eğitimcisinden, ekonomistine, hukukçusundan, insan hakları savunucusuna, tıp doktorundan, iş insanına, bilgi teknolojilerinden, uluslararası ilişkilere, toplum bilimcisinden, kamu yönetimine kadar birçok alanda adaylar niteliklerini kısaca anlatmışlar.

Dolayısıyla her şeyden önce bir seçmen olarak diğer partilerimizin de adaylarını kendi seslerinden ve hitaplarından dinlemeyi çok arzu ediyorum. Hayatında doğru düzgün iki kelimeyi yan yana getirip cümle kuramayan, iki kişiyi yönetme sorumluluğunu almamış, hiçbir başarı öyküsüne dahil edilmeyen, önüne koyabileceği bir vizyona sahip olmayan kişilere öyle sanıyorum ki kimse oy vermek istemez. Kaldı ki  eğer önceden tanıdığımız kişiler değilse adaylar, yüzlerce adayın yarıştığı bir seçimde her birini tanımamız olanaksız. Kendi adıma ben yıllardır köşe yazarlığı ve televizyon programcılığı yaptığım halde birçok adayı tanımıyorum. Ve dürüst olmak gerekirse bu kısa videolarla en azından adayların hangi niteliklere sahip olduklarını görme fırsatım olduğunu söyleyebilirim.  İşte  tam da bu nedenle CTP’nin yaptığı gibi diğer siyasi partilerimizin de kısa videolarla adayların kendilerini tanıtmaları doğru bir yöntem olacaktır.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu