GenelKıbrısManşetSiyaset

Çok ilginç bir ülke olduk!

Halk geçim derdinde, UBP bayrak peşinde. Parti, belediye eyleminde UBP bayrağı yaktıkları iddia edilen kişilerden şikâyetçi…

Halk geçim derdinde, UBP bayrak peşinde. Parti, belediye eyleminde UBP bayrağı yaktıkları iddia edilen kişilerden şikâyetçi…

Uzmanlar, ülkede binlerce vatandaşın sokaklara dökülmesini sadece seyreden iktidar milletvekillerinin tavrını “yabancılaşma” olarak açıklıyor

EYLEM İÇİN ‘ANTİDEMOKRATİK’ DEĞERLENDİRMESİ… Ülkede binlerce vatandaşın astronomik oranlı zamlar karşısında sokaklara döküldüğü, kapatılacak belediyelerde çalışan yüzlerce personelin iş/ekmek derdine düştüğü son günlerde ağzını açıp tek kelime etmeyen UBP’nin taze milletvekillerinden Sadık Gardiyanoğlu, belediye reformuna karşı yapılan eylemlerde “yakılan” bir Ulusal Birlik Partisi bayrağının peşine düştü. UBP bayrağını yaktıkları düşünülen eylemciler için şikayet dosyalandığını duyuran Gardiyanoğlu, bu eylemi “antidemokratik” olarak değerlendirdi.

SADIK GARDİYANOĞLU’NDAN ÖFKELİ AÇIKLAMA… UBP Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, dün Belediyeler Reformu’na karşı yapılan eylemlerde UBP bayrağı yakılmasına kişisel sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Gardiyanoğlu açıklamasında, “Siyaseten farklı olabiliriz, görüşlerimiz farklı olabilir, düşüncelerimiz farklı olabilir, eylem en doğal haktır” ifadelerine yer verdi. Demokrasi çatısı altında yapılan her eyleme sonsuz saygı duyduğunu ifade eden Gardiyanoğlu, eylem sırasında UBP bayrağının yakıldığını hatırlatarak, “Bizler bu tip antidemokratik olaylara karşı tepkisiz kalamayız. İlgili kişilerden bugün itibari ile şikâyetçi olduk. Karar yüce yargımızındır” dedi.

İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ YABANCILAŞMAYA ÖRNEK… Öte yandan, UBP’liler başta olmak üzere iktidardaki milletvekillerinin kendilerini hükümet koltuğuna taşıyan halkın gösterdiği tepkileri sessiz-sedasız izlediğine işaret eden uzmanlar, “Sayın milletvekillerinin tavrı yaşanan topluma ‘yabancılaşmanın’ tipik bir örneğidir” iddiasında bulundu. Uzmanlar, “yabancılaşmayı” özetle şöyle açıklıyor: Sosyolojide oldukça derin anlamlı olan yabancılaşma özetle, bireyin “özne olmak” durumunun kendisinin farkında olduğu veya olmadığı bir biçimde “nesne olma” durumuna dönüşmesidir. Siyasal yabancılaşma ise toplumsal, kültürel ve ekonomik yabancılaşmaların bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu