Çok tehlikeli oyun!
Güney Kıbrıs’taki Çevreciler Hareketi, inşaat ve emlak sektöründeki Kıbrıslı Türklerin listesini yayınladı

ÖZEL HABER
Güney Kıbrıs’taki Çevreciler Hareketi, inşaat ve emlak sektöründeki Kıbrıslı Türklerin listesini yayınladı
HEDEFLER LİSTESİ
Güney Kıbrıs’taki siyasi oluşumlardan Çevreciler Hareketi, Nikos Hristodulidis hükümetinin Kıbrıslı Rumların eski taşınmazlarının kullanımına ilişkin başlattığı “insan avını” daha da tehlikeli hale getirecek bir adım attı. Çevreciler, KKTC’de inşaat ve emlak alanında faaliyet gösteren neredeyse tüm şirketlerin adını ve şirketlerin ortaklarını afişe eden bir liste yayımladı. Liste dün Politis gazetesinde ve bazı Rum gazetelerinin web sitesinde kamuoyuna duyuruldu. GIYNIK’ın elinde de olan ancak yayınlanmasını uygun bulmadığı listede ülkemizdeki tüm önce gelen şirketler ve ortakları yer alıyor. Rum Yönetimi’nin TUI’nin getirdiği turistlerin Kuzey Kıbrıs’a geçmesini engellediği uygulamasının şoku bitmeden gelen bu adım; “Rumlar çok tehlikeli bir oyun peşinde” iddialarına yol açtı.
İNSAN AVI ZİNCİRİNDE 5 HALKA VE 1 LİSTE
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, yılbaşı arifesinde İtalya’da tutuklanmasını sağladıkları Kıbrıslı Türk avukat Akan Kürşat’la başlayan; Kuzey’de kalan eski Rum mallarıyla ilgili “tutuklama” furyasında sonuncusu 14 Ağustos akşamı olmak üzere 5 kişi tutuklanmıştı. Rum basınının adını açıklamadığı “İsrailli” son tutuklu teminatla serbest kalırken; Kıbrıslı Türk Akan Kürşat, halen tutuklu bulunan Simon Aykut ve Alman kadın emlakçı Eva Kounzel, hakkında tutuklama kararı bulunan Almanya vatandaşı Martin Joseph Rikels’la birlikte insan avında “beşinci” vaka oldu.
YASA DIŞI SATIŞ İDDİASI
Çevreciler Hareketi, Kıbrıs Rum mülklerinin “devam eden gaspına karşı” acil eylem çağrısında bulundu. Hareket, bu konunun Kıbrıs sorununun temel bir yönü olduğunu ve kapsamlı bir çözüme ulaşılıncaya kadar çözümsüz bırakılamayacağını iddia etti. Hareket, “mülk sömürüsünün”, mevcut durumu “geri dönülemez bir şekilde” değiştirdiğini savundu. Gelişmelerin, Rum topraklarının yerleşikler, Ruslar, İsrailliler, İranlılar ve Avrupalılar gibi yabancı uyruklulara yasa dışı dağıtımı ve satışını da içerdiğini iddia eden Harekete göre bu eylemler, kalıcı sonuçlar doğurabilecek demografik değişim yaratıyor. Hareket ayrıca, Kıbrıslı Rumların taşınmazlarını çok ucuza satmaları için zorlandıklarını da iddia etti.






































