KıbrısManşetSiyasetToplum

Çok yazık

Bu coğrafyadan başka gidebileceğimiz bir yurdumuz yok bizim.  Bir tane memleketimiz var değerli arkadaşlar! Hep birlikte ona sahip çıkalım

Ne ara bu kadar şaşkın ve ne istediğini bilmeyen bir toplum olduk.

Oradan oraya savruluyoruz.

Yıkıyoruz, yakıyoruz, kırıyoruz, döküyoruz!

Hoşgörümüzü hepten kaybettik.

Empati yapmaktan yoksun bir toplum olduk.

Yağmur yağdı, yangın söndü.

Yok ilahiydi değildi, doğa olayıydı değildi, Müslüman eliydi, değildi, şükredecekti etmeyecekti gibi ipe sapa gelmeyen bir tartışma ortamı başlatıldı sosyal medyada. Yapmayın Allah aşkına.

Bırakın herkesin inancını, düşüncesini eleştirmeyi,  başkalarıyla didişmeyi. Başımıza ne geliyorsa, hep bu içi boş ve gereksiz sığ absürt saçma sapan tartışmalardan geliyor. Hiç ders almıyoruz.. Düşünmemiz gereken, tartışmamız gereken çok daha önemli konularımız var bizim. Bırakın bu saçma sapan tartışmaları da, gelişmiş toplumlarda olduğu gibi; iklim değişikliklerini, küresel ısınmayla mücadeleyi, doğal afetlere karşı alınacak önlemleri konuşalım. Yıkıcı değil yapıcı olalım. İnsan odaklı değil, çözüm odaklı olalım, işe koyulalım. Ağaç dikelim, toplumu  bilinçlendirelim. Bilinçli bir kamuoyu yaratalım ve ilgili makamlara önerilerimizi sunalım. Bu coğrafyadan başka gidebileceğimiz bir yurdumuz yok bizim.   Bir tane memleketimiz var değerli arkadaşlar! Hep birlikte ona sahip çıkalım. Vakit birbirimizi kırıp dökme vakti değildir. Bilakis birlik beraberlik vaktidir.

Bir felaketi yaşadık.

Bu felakette ciddi ihmaller vardı.

Binlerce dönüm yeşil alan yandı, binlerce canlı telef oldu. Milliyeti ,dini, dili, ırkı hiç önemli değil, insan olan herkesin böylesi bir felakete  içi parçalandı.

Bu yangın bir şekilde söndü.

Bu bir mucize mi?

Belki.

Ve fakat yağmur yağdı, yangını söndürdü.

Hepimiz çok çok  mutlu olduk.

Kimi doğaya, kimisi Allaha şükretti.

Eyvallah..

Lakin unutulmaması gerekenler var.

Mesela bu orman arazisi peşkeşi!

Yangın helikopteri beceriksizliği!

Yerinde, zamanında müdahale eksikliği!

Vaktinde yardım talep etmeme zafiyeti!

Koordinasyon yetersizliği?

Bütün bunlar gözümüzün önünde yaşanırken makamların itibarının öne çıkarılması büyük bir talihsizliktir…

Gelelim şimdi ne olacak meselesine..

Vurdumduymaz , menfaatçi kimseyi umursamaz hayatlarımıza geri mi döneceğiz?  Bu yangının öncesi sonrasını konuşmadan, sorumluları ortaya çıkarmadan herkes facebookta internetten bulduğu duaları, sureleri paylaşsın, samimiyetten yoksun siyasetçiler sırıtarak takım elbiseleri, beyaz gömlekleri ve protokol kravatları ile gazetelere poz poz görüntü versinler boş boş nutuklar atsınlar. Eş dost sohbetlerinde  yangınla ilgili muhabbetler yapılsın. Ve fakat yangına neden olan olayların başlangıcı ve sonrası izaha muhtaç bırakılsın.

Elbette bu olmamalı.

Bakan, yetkili ve gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin yönetiminde yaşanan kararlar da araştırılsın.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu