DünyaEkonomiGenelManşetSiyasetToplum

Colorado eyalet vergileri için Bitcoin kabul edecek

Colorado Valisi Jared Polis, eyaletin vergiyle ilgili ödemeler için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kabul etmesini bekliyor.

Colorado Valisi Jared Polis, eyaletin vergiyle ilgili ödemeler için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kabul etmesini bekliyor.

Vali, CNBC ile Salı günü yaptığı röportajda Colorado’nun yakında vergi ödemesi olarak Bitcoin’i kabul etmeye başlayacağını ve eyaletin vergiyle ilgili tüm kullanımlar için bu yaza kadar kriptoyu kabul etmeyi umduğunu söyledi.

Polis, Colorado’nun vergilerin yayılmasını takip eden aylarda eyaletle ilgili diğer ücretler için Bitcoin ve kripto para ödemelerini etkinleştirmeyi planladığını da sözlerine ekledi. Colorado yaşayanları yakında ehliyetlerini bile Bitcoin ile ödeyebilir.

“BİZ ÇOK İLERİYE DÖNÜK, YENİLİKÇİ BİR EYALETİZ”

Ancak Polis, eyaletin yükümlülüklerini yerine getirmek ve mevcut muhasebe standartlarını karşılamak için ödeme olarak alınan kripto para birimlerini anında ABD dolarına çevireceğini vurguladı.

Polis, “Tüm harcamalarımız dolar cinsinden, bütçemiz yasa koyucular tarafından dolar cinsinden onaylanıyor, bu nedenle ödemeler için kripto kabul etmekten bahsettiğimizde, amaçlarımız için tekrar dolara çevrilecekler” dedi.

Bitcoinve kripto paraların ABD eyaletlerinde resmi kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Daha önce de Miami belediye başkanı maaşını Bitcoin olarak alacağını söylemişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu