KıbrısManşet

Cook, yaban hayatı popülasyonunu arttırmayı planlıyor

Tüzük gereği Avcılık Federasyonu Aralık ayı içerisinde Genel Kurul gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Avcılık Federasyonu Genel Başkanlığına adaylığını geçtiğimiz gün açıklayan Osman Cook, kurumsallığın önemine inerek federasyon  tüzüğünün kulüplerle daha profosyonel çalışabilmesi için tüzüğün yapılandırılacağını dile getirdi

2020 yılı başında düzenlenen Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası’na göre tüzüğün de güncellenmesi gerektiğine değinen Cook, federasyon işlevlerinin daha ileriye taşınabilmesi için yasanın işlevliği ile ilgili yıl içerisinde kulüpler ile ilgili bir çok sorun yaşandığını bu yüzden tüzük güncellenmesini kulüplerle birlikte yapılacak genel yürütme kurulu ile mümkün olabileceğini belirtti. BRT canlı yayınında projelerini anlatan Cook ayrıca yaban hayatı korumanın önemini vurguladı.

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

Başkan seçilmesi durumunda kaçak av ve eğitim konularında ciddi atılım gerçekleştireceklerini dile getiren Cook, ayrıca yaban hayatın susuz kalma problemini rahatlıkla çözebileceklerini ifade etti. Projelerinin sadece avcı birlikleri ile sınırlı kalmayacağını dile getiren Cook, ayrıca federasyonun dışında da projelerin diğer vatandaşlar tarafından kabul göreceğini vurguladı.

Cook, ‘’Biz kulüplerimizle bir araya gelerek tüzükte gördüğümüz aksaklıkları hep birlikte değiştirerek ilerleyeceğiz’’ dedi. Cook, manifestosunda yer alan projelerden bahsederek, kurumsallaşmanın önemine vurgu yaptı.

Cook’un canlı yayında dile getirdiği projeler ise şu şekilde:

Eğitim projesi

Yaban hayatı içinde bulunan zararlı popülasyonunun belirlenmesi

Kaçak av

Yaban hayatı popülasyonunu arttırma ve kafeslerin hacmi

Sülün üretimi ve doğaya bırakılması projesi

Tarım ilaçları ile ilgili proje ve doğada yaban hayatına verilen zararları

Yaban hayatının susuzluk probleminin aşılması için çalışılması

Amatör balıkçılık projesi

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu