GenelKıbrısManşet

Çöp sorunu ve oyun parkları konuşuldu

Karaoğlanoğlu İlkokulu öğrencileri Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'u ziyaret etti

Karaoğlanoğlu İlkokulu öğrencileri Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’u ziyaret etti

Öğrenciler, belediye başkanı olsalar neler yapmak istediklerini Başkan Şenkul’a anlattı

Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi ile Çatalköy-Esentepe Belediyesi Alagadi 1’de çocuk şenlikleri var

GERİ DÖNÜŞÜM FİKİRLERİ

Karaoğlanoğlu İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’u ziyaret etti. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ziyarette, Karaoğlanoğlu ilkokulu Müdürü Ayşem Tomgüsehan, Müdür Muavini Havva Kanlı Yoran ve öğrenciler yer aldı. Başkan Şenkul, öğrencilere gelecekteki meslek hedeflerini sordu, belediye başkanı olsalar neler yapmak istediklerini dinledi.  Geri dönüşüm, çöp toplama, oyun parkları, bisiklet yolları gibi konuları konuşarak, gelecek hedeflerini paylaşan çocuklar, Şenkul’un koltuğuna sırayla oturarak fikirlerini ve hedeflerini aktardılar. Ziyaret, Başkan Şenkul’un öğrencilere ve öğretmenlere hediyeler vermesiyle son buldu.

23 NİSAN TÖRENLERİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bugün gün boyunca okullarda ve ilçelerde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Girne’de Ramadan Cemil Meydanı’nda yapılacak tören saat 08.40’ta başlayacak. Törende, protokol sırasına göre çelenkler sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bayraklar göndere çekilecek. Şiir okunması ile tören tamamlanacak. Saat 09.30’da ise 20 Temmuz Stadyumu’nda düzenlenecek törende öğrenciler günün anlam ve önemi belirten konuşmalar ve şiirlerin ardından dans gösterisi yapacak.

ÇOCUK ŞENLİĞİ

Girne Belediyesi ayrıca, 23 Nisan’da çocuklar için şenlik düzenleyecek. Ramadan Cemil Meydanı’nda Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde (Eski Girne Belediyesi binası) saat 11.00’de başlayarak 18.00’e kadar devam edecek ücretsiz etkinlikte, çocukların keyifli vakit geçirebileceği etkinlikler yer alacak. Etkinlikte palyaço ve maskotlar, şişme oyun alanları, çeşitli stantlar, ücretsiz balon ve dondurma dağıtımı, müzikli eğlence ve yüz boyama etkinlikleri olacak.

ALAGADİ’DE II. 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ

Girne bölgesinde bugün yapılacak diğer bir etkinlik de Çatalköy-Esentepe Belediyesi tarafından organize edildi. Belediye bugün saat 12.00’de Alagadi Festival Alanı’nda (Alagadi 1) II. 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenleyecek. Etkinlikte çocuklara yönelik birçok faaliyet yer alacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu