ÇevreGüney KıbrısKıbrısManşetTürkiye

Coşkun: Rüzgarın saat 14:00 sıralarında ülkemize doğru eseceği bilgisini aldık

Türkiye’den beklenen 3 geminin adamıza geldiğini ifade eden Dipkarpaz Belediye Başkanı Coşkun, olay yerinde canlı yayın aracıyla halkı an be an bilgilendirmek için hazırda bekleyen GIYNIK’a Karpaz Sahili’nden son gelişmeleri değerlendirdi.

Suriye’deki bir santralden Akdeniz’e sızan petrolün Kıbrıs’a yaklaşmasına 35 kilometre kalmışken Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, dün akşam sosyal medya hesabı üzerinden durumun ehemmiyetine dikkat çekmişti.

Türkiye’den beklenen 3 geminin adamıza geldiğini ifade eden Coşkun, olay yerinde canlı yayın aracıyla halkı an be an bilgilendirmek için hazırda bekleyen GIYNIK’a Karpaz Sahili’nden son gelişmeleri değerlendirdi.

Suriye’den sızan petrolün ülkemize gelmesine 35 kilometre kalmışken Coşkun’un olay yerinde olduğunu ve gelen yardımları beklediklerini ifade etti.

Coşkun, “Temennimiz sahillere gelmeden önce müdahale edebilmektir, çünkü sahile ulaşırsa büyük bir felaket olacaktır” diyerek, rüzgarın buradaki etkisinin de oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamada şu anki rüzgarın Kuzey’e doğru estiğini ancak saat 14:00 itibariyle rüzgarın ülkemiz yönüne doğru eseceği bilgisini aldıklarından bahseden Coşkun, Türkiye’den yola çıkan 3 geminin şu an Dipkarpaz Burnu’na ulaştığını aktardı.

“Avrupa Birliği’nin sadece denize sızan petrolle ilgili kullandıkları özel bir geminin olduğundan bahseden Coşkun, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a çağrı yaparak, Güney Kıbrıs’ta konuşlandırılmış AB’ye ait bu geminin de müdahale sürecine katılmasını istedi.

“Sahil hepimizin, deniz hepimizin, umarım el ele vererek bu felaketin önüne geçebiliriz. Lütfen tüm yetkililer devreye girerek, sahillere yaklaşmakta olan tehlikeye müdahale etsin!” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu