KıbrısManşetSağlıkSiyasetToplum

Covid amca geri döndü!

Uzun süredir sessizliğini koruyan Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, yeni kabinenin açıklanmasının ardından çok kısa ve net bir ifadeyle, ‘ülkemize hayırlı olsun’ yorumunda bulundu.

PİLLİ’YE İADE-İ İTİBAR

Eski Başbakan Ersan Saner tarafından haksız yere görevden alınan Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, 8,5 ay sonra görevine geri döndü.

UBP üyeleri tarafından Genel Başkan seçilen Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun göreve başlamasının ardından taşlar yerine oturdu.

Sucuoğlu’nun büyük bir haksızlığa uğrayan Dr. Ali Pilli’ye ‘iade-i itibar’ yapması ülkede büyük bir mutluluk yarattı. Bu karar, her ne kadar toplum sağlığı yerine kişisel menfaat ve maddi menfaati öncelik gören bazı kesimleri memnun etmese de Pilli’nin geri dönüşü, uzun süredir sağlıkta dağ haline gelmiş sorunların çözümü için toplumun gözünde bir umut ışığı oluşmasına neden oldu.

Başbakan Sucuoğlu dün yeni kabineyi açıklarken, Ali Pilli’nin görevden ‘yorulduğu’ gerekçesiyle alınmasına bir gönderme yaparak Sağlık Bakanlığı’nın yorucu bir bakanlık olduğunu bu nedenle Üstel yerine Pilli’nin kabinede yer aldığını ifade etti.

‘DÜNYANIN EN İYİ SAĞLIK BAKANI’ DEDİ GÖREVDEN ALDI

Covid-19 salgınıyla mücadelede başarılı bir görev süreci yürüten ve aldığı her kararda halk sağlığını öncelikli tutan Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, hem dürüstlüğü hem de sempatisi nedeniyle halk arasında ‘Covid amca’ olarak ün yapmıştı.

17 Ocak’ta Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’yi ‘Dünyanın en başarılı Sağlık Bakanı’ olarak ilan eden Eski Başbakan Ersan Saner, bu açıklamasının üzerinden 1 ay bile geçmeden Bakan Pilli’yi görevden almış ve yerine Ünal Üstel’i atamıştı.

Saner’in partisinin vekillerine söz geçiremediği ve Resmiye Canaltay’ı Meclis Başkanı yapamadığı için sırf Canaltay’a kabinede yer açmak amacıyla Ali Pilli’yi gözden çıkarması hem toplumda hem UBP içerisinde ciddi infiale neden olmuş ve toplumun büyük desteğini gören Dr. Ali Pilli’ye her kesimden vatandaş sahip çıkmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu