KıbrısManşetSiyaset

Çözüm odaklı olun

Olağan dışı bir dönemden geçiyoruz. memleket yangın yerine döndü, alım gücü dibi gördü, toplumsal fayda için ülkenin siyasi istikrarı sağlayacak güçlü bir hükümete ihtiyacı var. Dolayısıyla bu vakitten sonra o şunu dediydi, bu bunu söylediydi sığlığından kurtulmak gerekiyor

Olağan dışı bir dönemden geçiyoruz. memleket yangın yerine döndü, alım gücü dibi gördü, toplumsal fayda için ülkenin siyasi istikrarı sağlayacak güçlü bir hükümete ihtiyacı var. Dolayısıyla bu vakitten sonra o şunu dediydi, bu bunu söylediydi sığlığından kurtulmak gerekiyor.

İçinde bulunduğumuz bu koşullar da hiçbir siyasi partinin ilkeleri ve ideolojik duruşu ekonomiye katkı yapmıyor.

Elbette ilkeler önemli.

İdeolojik duruş da öyle.

Ve fakat bunlar halk diliyle yazayım karın doyurmuyor. Ülkemizde toplumsal bir hareket alanı yaratmaya ihtiyacımız olduğu bugünlerde partisel birtakım gerekçeleri mazeret yaparak toplumun önceliklerini göz ardı etmek doğru bir yaklaşım değildir.

Dolayısıyla ülkenin içinde bulunduğu koşullar ve bu koşulların yarattığı zeminde yapılacaklar bellidir.

Öncelikle ekonomiyi düzlüğe çıkarmak gerekiyor. Elbette bunun için de yapılacaklar bellidir.

Bugün ülkeyi yöneten siyasi erkin bildiği fakat disipline almaktan kaçındığı bir kamu harcaması söz konusudur.

Bunu disiplin altına almakla başlanabilir.

Kaçak ekonominin önüne geçmek de bu anlamda önemli bir adım olacak.

Zira ülkede ekonomiye dahil olmayan ciddi paralar olduğunu da sanırım bilmeyen yok.

Vergi reformu ile adil bir vergi sistemi tesis edilebilir. İnşaat sektöründe atıl durumda olan ve ekonomiye kazandırılamayan binlerce konutun ekonomiye kazandırılması sağlanabilir. Özellikle kamu bankalarındaki batık krediler için harekete geçilebilir.

Sağlıkta, eğitimde, tarımda ve yaşamın birçok alanında reformlar gerçekleştirilebilir.

Dolayısıyla iktidarı oluşturacak koalisyon içinde olacak parti veyahut partiler, eğer gerçekten bu ülke için olumlu adımlar atmak niyetinde iseler laf dalaşını bir tarafa bırakarak gereksiz gerginlik yaratmaktan vazgeçerler ve kara delik olan ve hiçbir dönem uygulanmayan göstermelik hükümet programı yerine toplumsal öncelik gerektiren konularda takvimlendirilmiş bir icraat mutabakat zaptı imzalarlar ve onu uygularlar. Ha eğer uygulamayan olursa da çıkarlar bunu halka ifşa ederler ve uygulamayan parti üzerinde kamuoyu baskısı kurarlar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu