GenelGüney KıbrısKıbrısManşet

Crans Montana’nın “kirli çamaşırları”

Crans Montana’da Rum müzakere heyetinde bulunan Tumazos Çelebis, başarısızlığa uğrayan müzakereler konusunda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e çok sert suçlamalarda bulundu.

Crans Montana’da Rum müzakere heyetinde bulunan Tumazos Çelebis, başarısızlığa uğrayan müzakereler konusunda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e çok sert suçlamalarda bulundu.

Politis, “Seçim Öncesinde Crans Montana’nın ‘Kirli Çamaşırları’… Müzakere Grubu Üyesi Tumazos Çelebis’in Açıklamaları Başkan’ı ve Hristodulidis’i İfşa Ediyor” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Crans Montana’da Rum müzakere heyetinde bulunan Tumazos Çelebis’in Politis 107.6 isimli radyoya dün yaptığı, Crans Montana’da yaşananlara dair açıklamalarını aktardı.

Gazeteye göre Çelebis, müzakerelerin çökmesinden kısa süre önce BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Anastasiadis’e, “Elinde, Türk tarafının garantiler, müdahale hakkı ve gözlem mekanizması ile askerin çekilmesine dair önerisi” bulunduğunu söylediğini ancak Rum tarafının bunu görmezden geldiğini söyledi.

HRİSTODULİDİS, “İHANET OLUR” DEMİŞ

Eski Dışişleri Bakanı ve Rum Yönetimi başkan adaylarından Nikos Hristodulidis’in “ihanet olur” diyerek Rum tarafının öneri sunmasına şiddetle karşı çıktığını da söyleyen Çelebis, “Hristodulidis’in tepkisi yüzünden biz öneri sunana kadar bir hafta geçti, önerilerimiz de Genel Sekreter’in istediği gibi net maddeler şeklinde değil tam bir romandı” ifadesini kullandı.

Çelebis, “Müzakerelerin başarısızlığa uğramasında Kıbrıs Rum tarafına düşen ne sorumluluk varsa başkan olarak Nikos Anastasiadis’in ve eğer yanlış yolda olduğuna inanıyorlarsaydı onu geri çevirmeleri gereken danışmanlarının olduğunu” söyledi; Nikos Hristodulidis’in de baş danışmanı olarak, çözüme ulaşılamayacağı konusunda kendisiyle hemfikir olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu