GenelKıbrısManşet

Cratos Hotel’in açılmasını kim engelliyor?

Faaliyette olduğu dönemde konuk ettiği dünyaca ünlü sanatçılar, düzenlenen etkinlikler ve eğlence sektörüne kattıklarıyla ülke tanıtımına büyük katkı sağlayan Cratos Premium Hotel’in içler acısı hali KKTC’nin lokomotif sektörü turizm için endişe veriyor

Faaliyette olduğu dönemde konuk ettiği dünyaca ünlü sanatçılar, düzenlenen etkinlikler ve eğlence sektörüne kattıklarıyla ülke tanıtımına büyük katkı sağlayan Cratos Premium Hotel’in içler acısı hali KKTC’nin lokomotif sektörü turizm için endişe veriyor

İDDİALAR ‘YENİLİR YUTULUR’ DEĞİL… Yönetimsel bazı sıkıntılar nedeniyle 2020 yılının Mart ayında kapısına kilit vurulan ve bir yıla yakın süredir kapalı durumda olan Cratos Premium Hotel’in içler acısı hali KKTC’nin lokomotif sektörü turizm için endişe veriyor. Uzun bir süredir Mahkemelerin gündemini de meşgul eden Cratos Premium Hotel’in faaliyete yeniden başlamasının önünde hiçbir yasal engel olmamasına rağmen bir takım odaklar tarafından otelin açılmasının önüne engel konduğu öne sürüdü. İddialara göre bazı siyasi ve bürokratların otelin açılmasının önüne birçok engel koydukları, izinlerin verilmediğini ve her türlü zorluğun çıkarıldığı da öne sürüldü. Hatta iddialar bununla da sınırlı değil. Bir diğer önemli iddia ise; bazı iş insanlarının otelin açılmasını engellemek için ‘kilit noktalara’ rüşvet verdiği yönünde.

TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN BÜYÜK KAYIP… Faaliyette olduğu dönemde konuk ettiği dünyaca ünlü sanatçılar, düzenlenen etkinlikler ve eğlence sektörüne kattıklarıyla ülke tanıtımına büyük katkı sağlayan ve adeta bir çekim merkezi olarak hem ülke ekonomisine hem de turizm sektörüne büyük katkı sağlayan Cratos Premium Hotel’in kapanmasıyla hem sektör ciddi bir yara aldı hem de otelde çalışan yüzlerce personel de işsiz kaldı. Otelin kapalı kaldığı her gün binlerce TL’lik zarara yol açarken, hukuk otoriteleri mahkeme sürecinin 5-10 yıl sürebileceğine dikkat çekti. Mahkeme sürecinin uzaması halinde otelin atıl hale gelmesi ve bir daha kullanılamamasından endişe ediliyor.

“MAHKEME BİTENE KADAR ORTADA OTEL KALMAYACAK”… “Ülkede turizm sektörü can çekişirken böylesi bir tesisin kapalı kalmasına göz yumulması turizm sektörüne verilen değeri gösteriyor” yorumları yapılırken, özellikle yılbaşı döneminde yeni yıl eğlenceleriyle kendinden söz ettiren, Türk ve yabancı turistlerin tercihi olan Cratos Premium Hotel’in bu yıl kapalı kalacak olması sektörde üzüntü yaratıyor. Çiçeği burnunda Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun bu konuyla ilgili Turizm Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’yla masaya oturup çözüm üretmesi bekleniyor.

Otelin yöneticilerine çağrıda bulunan turizm otoriteleri; açılması ve faaliyete geçmesinin önünde hiçbir yasal engel bulunmayan ve böyle bir mahkeme kararı da olmayan Cratos Premium Hotel’in en kısa sürede faaliyete geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, mahkeme sona erdiği zaman ortada yönetilecek bir otel kalmayacağı uyarısında da bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu