DünyaGenelManşet

Credit Suisse’deki kriz büyüyor: Hisseler yüzde 23 düştü, CDS 574’ü gördü

İsviçre bankası, uzun süredir birçok skandal ve krizle gündem oluyor

İsviçre bankası Credit Suisse’nin hisseleri çarşamba günü yüzde 23 düştü. Mart başında 350 seviyesinde olan bankanın 5 yıllık CDS’leri, 574 puanla dün görülen 571 seviyesini geçerek yeni rekor kırdı.

Uzun süredir adı krizlerle ve skandallarla anılan Credit Suisse, ABD merkezli bankalar Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank’ın iflaslarıyla yeniden satış dalgasıyla karşılaşmıştı.

Bugün hisselerin yüzde 23 düşerek rekor seviyelere gerilemesinde ise bankanın en büyük ortağı olan ve yüzde 9,9 payı olan Saudi National Bank’ın Başkanı Ammar Al Khudairy’nin Bloomberg’e verdiği röportajda, İsviçre bankasına daha fazla finansal kaynak sağlamayacaklarını ifade etmesi rol oynadı.
Fransız bankalarındaki düşüş, yüzde 10’a yaklaştı

Başkan, daha fazla finansal kaynak sağlamamalarının nedeni olarak regülasyonları gösterdi. Açıklamanın ardından Credit Suisse hisseleri, 1,72 seviyesine kadar geriledi.

Credit Suisse, satış dalgasıyla karşılaşan tek büyük banka değil. Fransız bankaları BNP Paribas hisseleri yüzde 8, Société Générale ise yüzde 9 düştü. Stoxx Avrupa 600 Bankacılık Endeksi  ise yüzde 5,83 düşüşle 144,8 puana kadar geriledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu